FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slatko lice faca nije adut za Kongres

WASHINGTON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Ako imate "baby face"vjerojatno ćete lako osvojiti srca ali ne i glasove birača, pokazalaje studija sveučilišta Princeton provedena na studentima koji su,gledajući fotografije, morali odlučiti koji su kandidati kompetentnijiza visoke položaje.
WASHINGTON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Ako imate "baby face" vjerojatno ćete lako osvojiti srca ali ne i glasove birača, pokazala je studija sveučilišta Princeton provedena na studentima koji su, gledajući fotografije, morali odlučiti koji su kandidati kompetentniji za visoke položaje.

Više od 800 studenata imalo je sekundu vremena pogledati slike stvarnih kandidata, pobjednika i gubitnika, za američki Kongres. Njihov je zadatak bio da izaberu kandidate za koje smatraju da su pobjedili ili da će pobijediti, te da obrazlože svoj izbor.

Studenti su u 68,8 posto slučajeva dobro izabrali, a skloniji su bili izabrati osobe koje su izgledale zrelije, izbjegavajući "slatke face."

"Premda želimo vjerovati da ne prosuđujemo knjigu po koricama, osobine poput sladunjavosti uvelike utječu na ljudsko ponašanje, i to u tren oka", tvrde američki znanstvenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙