FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: prosvjed protiv izgradnje praonice teretnih vagona

SLAVONSKI BROD, 2. lipnja 2005. (Hina) - Ekološka udruga "Zemlja"organizirala je mirni prosvjed u blizini gradilišta praonice teretnihvagona u Slavonskome Brodu, jer smatra da je taj objekt u užemugradskom središtu prijetnja okolišu i zdravlju ljudi.
SLAVONSKI BROD, 2. lipnja 2005. (Hina) - Ekološka udruga "Zemlja" organizirala je mirni prosvjed u blizini gradilišta praonice teretnih vagona u Slavonskome Brodu, jer smatra da je taj objekt u užemu gradskom središtu prijetnja okolišu i zdravlju ljudi.

Ta udruga traži da se izgradnja zaustavi dok se ne izradi studija utjecaja na okoliš.

Prosvjed pod nazivom "Recimo NE novom ekološkom zagađenju" poduprlo je 15-ak građana Budakove ulice.

Ekološka udruga "Zemlja" ističe da će se u praonici prati 1000 željezničkih vagona na godinu i izdvajati oko 200 tona otpadnog materijala za koji ulagač - Hrvatske željeznice nemaju rješenje.

Ako se onečisti okoliš, podnijet ćemo kaznene prijave protiv projektanta i investitora zbog namjernog ugrožavanja životne sredine, rekao je predsjednik brodske ekološke udruge Tomislav Lukić.

Mladen Korade, voditelj projekta u HŽ-u, i Jakob Mađarević, direktor Remonta i proizvodnje željezničkih vozila, u sklopu kojeg se praonica gradi, opovrgavaju te tvrdnje i ističu kako nema razloga za zabrinutost jer će se pri izgradnji poštovati najviši ekološki standardi i odredbe Zakona o zaštiti okoliša. Dodaju kako je riječ o praonici modernijoj od one u Beču, koja je također na gradskom području.

U praonicu vagona u Slavonskome Brodu Hrvatske željeznice uložit će oko 60 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙