FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedski stručnjaci prenose iskustva u zaštiti okoliša

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - U Splitu će se idućeg tjedna održatikonferencija o problemima zaštite okoliša kojoj je cilj prenijetišvedska iskustva i osigurati novac za zaštitu okoliša kao važnoghrvatskog turističkog resursa, najavilo je u danas švedskoveleposlanstvo.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - U Splitu će se idućeg tjedna održati konferencija o problemima zaštite okoliša kojoj je cilj prenijeti švedska iskustva i osigurati novac za zaštitu okoliša kao važnog hrvatskog turističkog resursa, najavilo je u danas švedsko veleposlanstvo.

Organizatori konferencije "Održiva jadranska obala", koja će se održati 8. i 9. lipnja, su švedsko veleposlanstvo, Županijska gospodarska komora Split i Specijalizirani ogranak švedskog trgovinskog savjeta.

Po riječima švedskog veleposlanika Sturea Theolina, stručnjaci iz te skandinavske zemlje upoznat će hrvatske tvrtke i dužnosnike s upravljačkim mehanizmima i suvremenom tehnologijom u sferi zaštite okoliša.

Dodao je da bi konferencija trebala ponuditi i izvore financiranja jeftinije od ostalih koji se nude na tržištu.

"Ideja konferencije je da korist imaju hrvatski građani, vlasnici tvrtki, a važna je i za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji", rekao je Theolin na konferenciji za novinare u svojoj zagrebačkoj rezidenciji.

Predstavnici uglednih švedskih tvrtki govorit će o konzultantskim uslugama zemljama istočne Europe iz područja zaštite okoliša, sustavima za rukovanje otpadom za male i srednje gradske uprave, obradi otpadnih voda, suvremenim toplanama i drugim tehnologijama.

Theolin je istaknuo da je zaštita okoliša važna jer se radi o jednom od uvjeta pristupanja Hrvatske EU-u, ali je bitna i za kvalitetu života hrvatskih građana te za turizam kao važan gospodarski resurs.

Na konferenciji u Splitu sudjelovat će državni i lokalni dužnosnici iz Hrvatske, vlasnici uglednih švedskih tvrtki, predstavnici Europske komisije u Hrvatskoj, Svjetske banke te Europske i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙