FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eurokaz počinje 22. lipnja brazilskom predstavom

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni festival novog kazalištaEurokaz otvorit će 22. lipnja u Gradskom kazalištu "Gavelli" predstava"Telesquat" mladoga brazilskog koreografa Brune Beltraoa i njegoveskupine "Grupo de Rua de Niteroi".
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni festival novog kazališta Eurokaz otvorit će 22. lipnja u Gradskom kazalištu "Gavelli" predstava "Telesquat" mladoga brazilskog koreografa Brune Beltraoa i njegove skupine "Grupo de Rua de Niteroi".

Na Festivalu će od 22. do 30. lipnja nastupiti 12 kazališnih skupina iz Brazila, SAD-a, Francuske, Belgije, Italije, Madžarske i Hrvatske, koje će izvesti 17 predstava i dva koncerta. U popratnom programu Eurokaza bit će predstavljeni novi časopisi o kulturi i umjetnosti, projekcije filmova, radionice, razgovori i drugi događaji, a središnja tema 19. Eurokaza je inovacija u prostoru "kazališnog konzervativizma".

Na današnjoj konferenciji za novinare brazilski koreograf Beltrao predstavio je svoju plesnu skupinu i predstavu "Telesquat", nazvanu po bolesti koju izaziva prekomjerno gledanje televizije. Rekao je kako u svome radu spaja dva tipa plesa - "street dance" (ulični ples) i suvremeni ples. Svoju skupinu osnovao je već sa 16 godina, a s 20 počinje sa suvremenim plesom. Danas Beltraoa nazivaju "čudom od koreografa" koji se u radu vješto poigrava očekivanjima publike. U "Telesquatu" istražuje utjecaj televizije i načine medijskog čuđenja stvarnosti.

Predstavljena je i čikaška skupina "Goat Island" s predstavom "Kada će procvasti rujanske ruže? Sinoć je to bila samo komedija". Taj performans polazi od pitanja što znači pojam "popravljati", a zamišljen je kao događaj koji svoj pun smisao dobiva praćenjem tijekom dviju večeri.

Prije službenog početka Festivala, 20. lipnja, počinje popratni program - radionica "Goat Islanda" u Akademiji dramskih umjetnosti te predstavljanje novog broja časopisa "Frakcija" posvećena predstavi te čikaške skupine. I dan poslije, 21. lipnja, održat će se još jedna radionica "Goat Islanda".

Nakon prvog Eurokaza 1987., održana kao dio kulturnog programa Univerzijade, festival postaje redovitom godišnjom priredbom. Na njemu je do sada nastupilo više od 300 kazališta iz cijelog svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙