FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku počinje Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku

OSIJEK,22. lipnja 2005.(Hina) - Od 23. do 26. lipnja, u organizacijiNjemačke narodnosne zajednice Zemaljske udruge Podunavskih Švaba, uDječjem kazalištu u Osijeku održat će se peti Međunarodni kazališnifestival na njemačkom jeziku, izvijestio je na današnjoj konferencijiza novinare Vladimir Ham, član Organizacijskog odbora.
OSIJEK,22. lipnja 2005.(Hina) - Od 23. do 26. lipnja, u organizaciji Njemačke narodnosne zajednice Zemaljske udruge Podunavskih Švaba, u Dječjem kazalištu u Osijeku održat će se peti Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Vladimir Ham, član Organizacijskog odbora.

Na festivalu će sudjelovati 13 skupina s 215 sudionika iz Rumunjske (Temišvar), Mađarske (Budimpešta), Srbije i Crne Gore (Subotica), Hrvatske (Zagreb, Osijek, Vuka).

"Posebna atrakcija bit će sudjelovanje Renitenz theatera iz Stuttgarta, jedne od najpoznatijih kazališnih kuća u Njemačkoj, s kabaret programom na temu društveno-političke stvarnosti", rekao je Ham.

Iz Osijeka na Međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku predstavit će se tri skupine djece iz vrtića, četiri iz osnovnih škola i šest srednjoškolskih skupina.

Festival se otvara sutra navečer predstavom "Die Blumchen" koju će izvesti djeca iz osječkog vrtića "Stribor".

Peti Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku financiran je sredstvima SR Njemačke u okviru "Pakta za stabilnost jugoistočne Europe", Savjeta za nacionalne manjine RH i Veleposlanstva SR Njemačke u Republici Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙