FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: međunarodni dječji festival počinje 18. lipnja

ŠIBENIK, 14. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni dječji festival (MDF),45. po redu, bit će otvoren u subotu, 18. lipnja, predstavom "Romeo iJulija" koju će na Ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske,između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, izvesti kazalište"Oplasteatro" iz talijanskog grada Umbertide.
ŠIBENIK, 14. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni dječji festival (MDF), 45. po redu, bit će otvoren u subotu, 18. lipnja, predstavom "Romeo i Julija" koju će na Ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, izvesti kazalište "Oplasteatro" iz talijanskog grada Umbertide.

Po riječima Dragana Zlatovića, ravnatelja festivala, bit će to prvi put da, nakon službenog ceremonijalnog dijela, MDF otvori jedna inozemna predstava.

Izravnog televizijskog prijenosa neće biti, a Hrvatska će televizija snimku priredbe otvaranja prikazati u nedjelju, 19. lipnja, u svom jutarnjem programu.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića, do 2. srpnja u Šibenskom kazalištu i na otvorenim pozornicama bit će izvedeno 112 različitih programa s oko 1500 sudionika.

Uz domaće, bit će prikazano i 18 inozemnih predstava, koje će izvesti kazališne i scenske grupe iz Italije, Bosne i Hercegovine, Indije, Australije, Kanade, SAD-a, Norveške, Brazila, Velike Britanije, Latvije, Austrije, Mađarske, Irske i Izraela.

Oko 450 djece radit će u 15 festivalskih dječjih radionica, među kojima je ove godine prvi put organizirana i radionica za djecu s posebnim potrebama. Vodit će ju gošća iz Italije Lucia Selan, a djeca će izrađivati različite oblike od papira.

U likovnom dijelu festivalskog programa bit će otvoreno devet izložbi, u filmskom prikazano 12 filmova, od kojih neki premijerno, a središnja književna večer posvećena je poeziji Arsena Dedića.

Uz brojne druge popratne manifestacije, za vrijeme trajanja festivala u hotelskom naselju "Solaris" od 30. lipnja do 3. srpnja zasjedat će Izvršni odbor svjetske organizacije lutkara UNIMA-e, kojemu će biti nazočno 25 najpoznatijih svjetskih lutkara.

Na sam dan otvaranja, 18. lipnja, u Šibenskom će kazalištu biti održana sjednica Vijeća za djecu Vlade RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙