FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ogrestin film "Tu" na Međunarodnom festivalu filmskih pobjednika

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Višestruko međunarodno nagrađivanfilm redatelja i scenarista Zrinka Ogreste "Tu", sudjelovat će od 7.do 12 lipnja na prestižnom Međunarodnom festivalu filmskihasocijacija, u talijanskom Reggio Calabria, priopćeno je danas izInter filma.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Višestruko međunarodno nagrađivan film redatelja i scenarista Zrinka Ogreste "Tu", sudjelovat će od 7. do 12 lipnja na prestižnom Međunarodnom festivalu filmskih asocijacija, u talijanskom Reggio Calabria, priopćeno je danas iz Inter filma.

Festival organizira međunarodna filmska udruga The International Federation of Film Societies (IFFS), koja je osnovana 1947. na festivalu u Cannesu, a okuplja 50-tak nacionalnih filmskih udruga s ciljem promocije, edukacije i popularizacije filma.

Hrvatsku na IFFS predstavlja Hrvatski filmski savez.

IFFS je poznat po tome što na 21 filmskom festivalu u svijetu dodjeljuje vlasititu nagradu "Don Quijote" za najbolji film festivala. Riječ je o najprestižnijim svjetskim festivalima, kao što su festivali u Berlinu, Karlovym Varyma ili Locarnu.

Ogrestin film "Tu", koji je uz ostalo i laureat prošlogodišnjeg festivala u Karlovym Varyma, nagradu "Don Quijote" je osvojio na nedavnom Međunarodnom filmskom festivalu u Tetouanu u Maroku, najvećem afričkom filmskom festivalu.

Time je i priskrbio pozivnicu za službeni program IFFS-ovog "Festivala festivalskih pobjednika" u Italiji.

Dobitnici nagrada "Don Quijote" bit će svečano prikazani u okviru službenog programa festivala pod nazivom "Otkrića", a Ogrestinom filmu je pripala čast da zatvori festival.

Svi filmovi, dobitnici te prestižne međunarodne nagrade, bit će prikazani u svijetu putem aktivnosti nacionalnih filmskih asocijacija.

Ogrestin film "Tu" nastao je u produkciji Interfilma i Hrvatske televizije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙