FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavom "Hydromania!" otvorene 2. "Riječke ljetne noći"

RIJEKA,23. lipnja(Hina) - Festival "Riječke ljetne noći" otvoren jevečeras nastupom britanskog uličnog kazališta "Avanti Display" spredstavom "Hydromania!", izvedenom na prostoru ispred zgrade HNK"Ivana pl. Zajca" u Rijeci.
RIJEKA,23. lipnja(Hina) - Festival "Riječke ljetne noći" otvoren je večeras nastupom britanskog uličnog kazališta "Avanti Display" s predstavom "Hydromania!", izvedenom na prostoru ispred zgrade HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci.

Okupljene građane i goste Rijeke pozdravila je intendantica riječkog HNK Mani Gotovac, a festival, koji se održava po drugi put, otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obernsel.

Predstava "Hydromania!" u cijelosti je posvećena vodi a karakterizira je izbijanje vodoskoka na najneočekivanijim mjestima, te su gledatelji često bili osvježeni vodenim mlazovima.

Festival "Riječke ljetne noći" trajat će do 26. srpnja a zaključit će ga - s programom valcera i tanga - Salonski orkestar Opere i Balet riječkog HNK pod ravnanjem Nade Matošević.

U sklopu festivala sutra će se održati svjetska praizvedba teksta "Marš/Pjesma nad pjesmama" Bernarda Marie-Koltesa, u režiji Ivice Buljana i u izvedbi Hrvatske drame riječkog HNK i "Mini teatra" iz Ljubljane.

Na festivalu će biti i premijerna izvedba Mozartove opere "Cosi fan tutte" u režiji Krešimira Dolenčića s Tomislavom Mužekom i Giorgiom Surianom, premijera riječke Hrvatske drame "Mirisa, zlata i tamjana" autora Slobodanu Novaku u režiji Vinka Brešana, premijera riječke Talijanske drame koja će izvesti komediju Giacinta Galline "Zente Refada (Skorojevići)" u režiji Francesca Macedonia, te izvedba oratorija Carla Orffa "Carmina Burana" Riječke filharmonije, Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba i dječjeg zbora "Tratinčice" iz Rijeke.

Glazbene i dramske predstave "Riječkih ljetnih noći" prikazuju se na trgovima u središtu grada, praznim halama bivših industrijskih pogona a otkrivaju se i nova, prigodna mjesta izvedbe. Tako će ove godine predstava "Mirisi, zlato i tamjan" biti uprizorena u lučici, blizu stadiona na Kantridi.

Organizatori festivala "Riječke ljetne noći" su HNK "Ivana pl. Zajca", Grad Rijeka i riječka Turistička zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙