FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladićev ratni zamjenik: Mladić se trebao predati prije 10 godina

BANJA LUKA, 21. lipnja 2005. (Hina) - Ratni načelnik Glavnog stožeraVojske Republike Srpske i bivši ministar obrane RS, general u miroviniManojlo Milovanović izjavio je da zamjera svojem nekadašnjemzapovjedniku, a danas haaškom optuženiku, generalu Ratku Mladiću, štose još prije 10 godina nije predao međunarodnom tribunalu za ratnezločine, izvješćuju banjalučke 'Nezavisne novine' od utorka.
BANJA LUKA, 21. lipnja 2005. (Hina) - Ratni načelnik Glavnog stožera Vojske Republike Srpske i bivši ministar obrane RS, general u mirovini Manojlo Milovanović izjavio je da zamjera svojem nekadašnjem zapovjedniku, a danas haaškom optuženiku, generalu Ratku Mladiću, što se još prije 10 godina nije predao međunarodnom tribunalu za ratne zločine, izvješćuju banjalučke 'Nezavisne novine' od utorka.

"Zamjeram mu što nije otišao u Haag prije deset godina jer bi tako zaštitio sve nas koji smo bili oko njega. Vjerujem da je 17 visokih oficira i generala otišlo u Haag zato što Mladić nije tamo", rekao je Milovanović izrazivši nevjericu prema tvrdnjama u nekim medijima kako je Mladić postigao sporazum po kojem će se 'dragovoljno' predati haškome Tribunalu uz naknadu od pet milijuna američkih dolara.

"On bi se prije ubio nego otišao u Haag. To je obećao još prije deset godina kada je protiv njega podignuta optužnica. Tada je kazao da neće živ otići", kazao je Milovanović 'Nezavisnim novinama' komentirajući takve navode. Dodao je kako je s Mladićem 13 godina radio u Makedoniji, a pet godina mu je bio zamjenikom te da ovaj navodno "nikada ne bi uzeo novac i tako prodao svoju obitelj, narod i karijeru".

Milovanović ipak priznaje kako nije siguran da njegov bivši pretpostavljeni nije promijenio mišljenje dodajući da Mladića nije vidio devet godina, da se "ljudi mijenjaju", a da je on "čudna ličnost i možda se u međuvremenu promijenio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙