FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Šef policijske misije EU poziva na reformu policije

BANJA LUKA, 30. svibnja 2005. (Hina) - Šef Policijske misije Europskeunije (EUPM) Kevin Carty poručio je u 'Nezavisnim novinama' odponedjeljka zastupnicima Narodne skupštine Republike Srpske da jenemoguće ostvariti punu reformu policije ako policijske regije neprelaze crtu razgraničenje entiteta.
BANJA LUKA, 30. svibnja 2005. (Hina) - Šef Policijske misije Europske unije (EUPM) Kevin Carty poručio je u 'Nezavisnim novinama' od ponedjeljka zastupnicima Narodne skupštine Republike Srpske da je nemoguće ostvariti punu reformu policije ako policijske regije ne prelaze crtu razgraničenje entiteta.

Uoči današnje sjednice parlamenta RS posvećene reformi policije - što uključuje organizaciju policijskih snaga u 10 regija - Carty naglašava da je predloženi model o policijskim regijama koje bi prelazile crte razgraničenja entiteta, nastao isključivo iz profesionalnih policijskih razloga.

Političke stranke iz RS se protive predloženoj organizaciji policijskih regija, a posebno im smeta model po kojem bi gotovo sve regije zanemarivale crtu razgraničenja entiteta, jer se time, navodno, mijenja i daytonski Ustav.

Kao razlog za model koji briše granice između entiteta Carty je naveo da sadašnja organizacija, podijeljena na entitete, "snažno utječe na efikasnost policije" i da zbog toga treba prihvatiti prijedlog Komisije za restrukturiranje policije. Najbolji primjer za to je, tvrdi Carty, Sarajevo, gdje je rad policije podijeljen međuentitetskom crtom. To je, smatra šef EUPM, vjerovatno jedini glavni grad na svijetu u kome djeluju dvije podijeljene i nezavisne policije - Federacije BiH i Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙