FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka Karadžić: Ako bi se Radovan predao - nestalo bi RS

BANJA LUKA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Luka Karadžić, brat najtraženijeghaškog optuženika, poručio je u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnimnovinama' od srijede kako se Radovan Karadžić neće nikada dragovoljnopredati Tribunalu, jer bi to predstavljalo kraj za Republiku Srpsku.
BANJA LUKA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Luka Karadžić, brat najtraženijeg haškog optuženika, poručio je u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnim novinama' od srijede kako se Radovan Karadžić neće nikada dragovoljno predati Tribunalu, jer bi to predstavljalo kraj za Republiku Srpsku.

"Pritisci na njega neće utjecati i ne vjerujem da bi mogao promijeniti svoju odluku. Nema tog papira, ni svjedoka u svijetu, kada bi se on predao, ni tog suda ni advokata na svijetu koji bi obranio i koji bi mogao osloboditi od odgovornosti Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Bili bi osuđeni zbog genocida, a Radovan i kao vrhovni zapovjednik i kao predsjednik Republike Srpske", rekao je Luka Karadžić.

"Država koja je nastala na genocidu ne može postojati i time bi automatski nestalo i RS. Haški sud je i formiran da se osudi srpski narod, i onaj tko je projektirao rat u bivšoj BiH projektirao je i da u tom ratu krivicu snose samo Srbi. Radovan to zna", dodao je Karadžićev brat.

On naglašava kako se njegov brat neće dragovoljno predati niti u slučaju da to učini general Ratko Mladić, drugi na listi haških optuženika s kojim se, prema navodima izvora u Vladi Srbije, ovih dana vode pregovori o dragovoljnoj predaji Tribunalu, što Mladić uvjetuje prethodnim susretom sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom.

Luka Karadžić se, prema vlastitoj izjavi, s bratom Radovanom posljednji put susreo u ljeto 1998. godine, i od tada se nisu vidjeli.

"Informacije koje imamo su da je dobro i zdravo. Međutim, to nisu dovoljno provjerene informacije", kaže L. Karadžić u "Nezavisnim novinama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙