FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Vojnici 'kažnjeni' oslobađanjem daljnjeg služenja vojske

BANJA LUKA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane RepublikeSrpske u utorak je službeno priopćilo da vojnici koji su prošlesrijede otpušteni, mjesec dana prije završetka vojne obuke, formalnonisu odslužili tu obvezu, ali i da neće biti pozivani na'dosluživanje'.
BANJA LUKA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane Republike Srpske u utorak je službeno priopćilo da vojnici koji su prošle srijede otpušteni, mjesec dana prije završetka vojne obuke, formalno nisu odslužili tu obvezu, ali i da neće biti pozivani na 'dosluživanje'.

Ministarsvo obrane RS će ovoga tjedna sačiniti instrukcije kojima će vojnici, otpušteni kućama naredbom EUFOR-a i NATO-a, dobiti mogućnost da reguliraju svoj status u svim zakonskim slučajevima, primjerice ako njihov budući ili sadašnji poslodavac zahtijeva potvrdu o odsluženju vojnoga roka.

Ovdje je riječ o 548 vojnika iz centra za obuku VRS na Manjači, koji su 16. travnja ove godine, prilikom davanja svečane prisege Bosni i Hercegovini, naziv države zamijenili riječima 'Republici Srpskoj'. Zbog ovog incidenta su zapovjedništva EUFOR-a i NATO-a u BiH prošloga tjedna naredili otpuštanje vojnika kućama, a načelnik Glavnog stožera VRS general Novak Đukić je smijenjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙