FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvati i Bošnjaci diskriminirani u Prijedoru

BANJALUKA, 17. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Općinskog odboraStranke za BiH u Prijedoru Muharem Murselović, koji je ujedno odborniku prijedorskoj Općini i zastupnik u Narodnoj skupštini RepublikeSrpske (RS) izjavio je u petak novinarima u Prijedoru da aktualnavlast u ovoj općini ignorira Zakon o upravi i lokalnoj samoupraviRepublike Srpske (RS) što osobito pogađa Hrvate i Bošnjake.
BANJALUKA, 17. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Općinskog odbora Stranke za BiH u Prijedoru Muharem Murselović, koji je ujedno odbornik u prijedorskoj Općini i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) izjavio je u petak novinarima u Prijedoru da aktualna vlast u ovoj općini ignorira Zakon o upravi i lokalnoj samoupravi Republike Srpske (RS) što osobito pogađa Hrvate i Bošnjake.

Murselović je najavio da će zbog toga zahtijevati intervenciju Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS i dodao da općinska vlast u Prijedoru spomenuti zakon krši u odredbama o zapošljavanju u lokalnoj samoupravi srazmjerno rezultatima popisa stanovništva iz 1991. godine.

Te tvrdnje potvrdila je i predsjednica Skupštine općine Prijedor Azra Pašalić koja je kazala da je zapošljavanje Bošnjaka i Hrvata u javnome sektoru ove godine bilo "malo ili nikakvo". Ona je novinarima izjavila da koristi svaku priliku da "čelne ljude u javnom sektoru podsjeti na Zakon o upravi i lokalnoj samoupravi po kojem na natječajima, ako se prijavi više kandidata s istim kvalifikacijama, prednost moraju dati Bošnjacima, Hrvatima ili ostalima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙