FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Sabor HDZ-BiH stiže i izaslanstvo iz Hrvatske

MOSTAR, 31. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ)izvjestila je u utorak središnjicu HDZ-BiH da će na saboru te strankeu subotu u Mostaru u svojstvu gosta biti nazočno i izaslanstvo HDZ-aHrvatske, izjavio je za Hinu glasnogovornik HDZ-BiH Pero Pavlović, alinije obznanio tko će biti u sastavu HDZ-ova izaslanstva iz Zagreba.
MOSTAR, 31. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) izvjestila je u utorak središnjicu HDZ-BiH da će na saboru te stranke u subotu u Mostaru u svojstvu gosta biti nazočno i izaslanstvo HDZ-a Hrvatske, izjavio je za Hinu glasnogovornik HDZ-BiH Pero Pavlović, ali nije obznanio tko će biti u sastavu HDZ-ova izaslanstva iz Zagreba.

Bosanskohercegovački mediji su proteklih tjedana navodili kako su "zahladili" odnosi između vodstva HDZ-BiH i hrvatskog HDZ-a, a kao razlog najčešće je spominjano navodno neslaganje vodstva HDZ-a da se na saboru HDZ-BiH 4. lipnja za predsjednike te stranke kandidira dosadašnji dopredsjednik Dragan Čović.

Čovića je nedavno visoki međunarodni predstavnik u BiH Paddy Ashdown smjenio s dužnosti hrvatskog člana Predsjedništva BiH zbog postojanja optužnice koja ga tereti da je u vrijeme kada je obnavljao dužnost federalnog ministra financija pomagao utaju poreza i carina Mesnoj industriji "Lijanovići" iz Širokog Brijega.

Prema medijskim navodima, HDZ Hrvatske diskretno podržava kandidaturu nekadašnjeg federalnog ministra zdravstva Bože Ljubića za novog predsjednika HDZ-BiH.

Ljubića je za predsjednika HDZ-BiH bio kandidiran i uoči stranačkog sabora 1998. godine, ali je umjesto njega tada izabran Ante Jelavić.

Protiv Jelavića se trenutačno na državnom Sudu BiH vode dva sudska postupka: u jednom ga se tereti da je posredstvom Hercegovačke banke sudjelovao u pronevjeri novca što ga je Hrvatska slala kao pomoć Hrvatima u BiH, a u drugom da je zauzimanjem za uspostavu hrvatske samouprave podrivao obrambenu moć i teritorijalnu cjelovitost BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙