FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: pobjegao počinitelj ratnih zločina u RH

SARAJEVO,16. lipnja 2005.(Hina) - Željko Milovanović za kojim jeMinistarstvo unutarnjih poslova Hrvatske raspisalo tjeralicu zbogratnih zločina počinjenih u istočnoj Slavoniji, pobjegao je iz zatvoraKula kod Sarajeva, izvjestila je u četvrtak bosanskohercegovačkadržavna televizija BHT 1.
SARAJEVO,16. lipnja 2005.(Hina) - Željko Milovanović za kojim je Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske raspisalo tjeralicu zbog ratnih zločina počinjenih u istočnoj Slavoniji, pobjegao je iz zatvora Kula kod Sarajeva, izvjestila je u četvrtak bosanskohercegovačka državna televizija BHT 1.

Prema ovom izvoru Milovanović je iz zatvora koji se nalazi na teritoriju Republike Srpske pobjegao prije dva dana.

Glasnogovornik MUP-a RS Radovan Pejić izjavio je da se za Milovanovićem traga te da se vjeruje kako je on još uvijek u BiH.

O bijegu je, po Pejićevim rječima, odmah informirana i policija Federacije BiH te Državna granična služba (DGS).

Istodobno se provodi istraga o načinu na koji je Milovanović uspio pobjeći iz zatvora u kojemu je bio pod stalnim nadzorom.

Željko Milovanović je do 1995. godine živio je u Belom Manastiru i bio je pripadnik zloglasne policijske postrojbe MUP-a Srbije Crvene beretke.

Prije dva mjeseca, nakon neuspjelog pokušaja pljačke pošte u Beočinu u Srbiji kada je i ranjen, Milovanović je bio prisiljen potražiti liječničku pomoć u bolnici u Tuzli nakon čega je i uhićen.

Vlasti BiH pripremale su njegovo izručenje srbijanskom pravosuđu s obzirom na to da je on državljanin Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙