FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački HDZ: Pritisak na I. Tudića iz HSU-a ne vrši HDZ nego SDP

KARLOVAC, 16. lipnja 2005. (Hina) - Karlovačka gradska organizacijaHDZ-a - osvrčući se na odgađanje konstituirajuće sjednice Gradskogvijeća te na navode iz karlovačkog HSU-a - danas je priopćila kako "nitko od članova karlovačkog HDZ-a nije vršio pritisak na IvanaTudića, predsjednika Gradske organizacije HSU-a".
KARLOVAC, 16. lipnja 2005. (Hina) - Karlovačka gradska organizacija HDZ-a - osvrčući se na odgađanje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća te na navode iz karlovačkog HSU-a - danas je priopćila kako "nitko od članova karlovačkog HDZ-a nije vršio pritisak na Ivana Tudića, predsjednika Gradske organizacije HSU-a".

"Upravo suprotno, ime gospodina Tudića kroz medije konstantno provlače i time vrše javi pritisak na njega oni koji ga najviše 'brane' - SDP grada Karlovca", stoji u priopćenju predsjednika karlovačkog HDZ-a Branka Vukelića, nositelja liste HDZ-a za Gradsko vijeće Ivice Horvata i kandidata HDZ-a za karlovačkog gradonačelnika Mire Škrgatića.

Predsjednik HSU-a Ivan Tudić, kao kandidat za predsjednika karlovačkog Gradskog vijeća, nije u utorak došao na utemeljiteljsku sjednici, već je navodno u predinfarktnom stanju bio smješten u bolnicu.

Sjednici se zbog toga nisu odazvali ni vijećnici liste SDP-HSS-LS (10), HNS-a (1), HSU-a (2), te Nezavisne liste Dubravka Delića (2).

Budući da nazočnih 10 vijećnika s liste HDZ-HSLS-DC i dvojica s liste HSP nisu činili nadpolovičnu većinu u 27-mo članom karlovačkom Gradskom vijeću, konstituirajuća sjednica nije održana.

Jučer je pak karlovački HSU priopćio da je razlog lošem zdravstvenom stanju Ivana Tudić "prevelik pritisak HDZ-a" te ustvrdio da Branko Vukelić umirovljenicima "osporavao pravo da odlučuju o tome tko će biti na vlasti u gradu".

Demantirajući danas te tvrdnje karlovački HDZ u priopćenju navodi kako nije istina da se umirovljenicima osporava pravo na odlučivanje tko će biti na vlasti u gradu, napomenuvši kako "u prilog tome, govori i činjenica da HDZ surađuje i na državnoj i na županijskoj razini s HSU-om".

Karlovački HDZ također je izrazio nadu da će "Ivan Tudić osobno izaći u javnost s istinom o tijeku pregovaranja", te je pozvao sve sudionike pregovora HSU-a i Nezavisne liste Dubravka Delića na zajedničku konferenciju za novinstvo.

Kolege iz SDP-a predstavnici karlovačkog HDZ-a pozvali su da se "konačno počnu ponašati politički korektno i dostojanstveno", ustvrdivši da je SDP "prešao svaku mjeru i dobrog ukusa i morala u nastojanju da po svaku cijenu ostanu na čelu grada Karlovca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙