FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svađa u splitskom HSU zbog izjava čelnika o potpori u Gradskom vijeću

SPLIT,27. svibnja 2005.(Hina) - Na početku današnje konferencije zanovinare splitskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), kojojje najavljena tema bila odnos Vlade prema umirovljenicima, došlo je dožestoke svađe predsjednika i potpredsjednika splitskog ogranka, AnteKriletića i Venka Banovića, zbog Kriletićeve izjave o mogućnostiistupanja te stranke iz koalicije sa SDP-om, HNS-om i HSS-om usplitskom Gradskom vijeću.
SPLIT,27. svibnja 2005.(Hina) - Na početku današnje konferencije za novinare splitskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), kojoj je najavljena tema bila odnos Vlade prema umirovljenicima, došlo je do žestoke svađe predsjednika i potpredsjednika splitskog ogranka, Ante Kriletića i Venka Banovića, zbog Kriletićeve izjave o mogućnosti istupanja te stranke iz koalicije sa SDP-om, HNS-om i HSS-om u splitskom Gradskom vijeću.

Kriletić je, naime, na pitanje novinara odmah na početku konferencije, pojašnjavajući jučerašnju izjavu, rekao kako "HSU ostaje u koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSS-om sve do formiranja nove gradske vlasti, no da ne može 'gatati' što će se dogoditi nakon toga".

Na to je pak reagirao potpredsjednik splitskog HSU-a Venko Banović, rekavši kako će se iz HSU-a isključiti oni koji budu "prelaskom u protivnički tabor osramotili stranku i pretvorili ju u političku prostitutku".

Predsjednik splitskog ogranka HSU-a također je - pojašnjavajući svoje izjave proteklih dana kako će ostanak HSU-a u koaliciji sa SDP-om ovisiti o tome koga će podržati četiri vijećnika Nezavisne liste Željka Jerkova - rekao kako bi naravno HSU htio da poduzetnici budu na strani njihove koalicije, "ali ako se svrstaju uz HDZ, onda će čelništvo stranke odlučiti o daljnjem postupanju HSU-a u Gradskom vijeću".

Kriletić je ponovio da "u ovom trenutku ne može govoriti koga će HSU podržati u splitskome Gradskom vijeću".

Na to je ponovno reagirao potpredsjednik splitskog HSU-a Venko Banović koji je, vičući, Kriletiću rekao kako "nisu mediji krivo protumačili stajalište HSU-a, već su do takvog zaključka došli zahvaljujući dvosmislenim i kompromitirajućim izjavama stranačkog vodstva gradskog HSU-a".

Zatim je Banović demonstrativno otišao iz stranačkih prostorija HSU-a, a konferencija za novinare o najavljenoj temi nije održana.

Koalicija SDP-HNS-HSU-HSS osvojila je 10 od 25 mandata u splitskom Gradskom vijeću. Od toga 5 mandata pripada SDP-u, po dva HNS-u i HSU-u te jedan HSS-u.

HDZ ima šest vijećnika, a Nezavisna lista Željka Jerkova četiri. Tri vijećnička mandata osigurala je koalicija predvođena HČSP-om, a po jedan HSP i Nezavisna lista Slobodana Beroša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙