FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljeno Gradsko vijeće Duge Rese

DUGA RESA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Gradsko vijeće Duge Reseutemeljeno je danas zahvaljujući širokoj koaliciji HSS-a (3), SDP-a(2), HSP-a (1), HNS-a (1), HSU-a (1) i jednog nezavisnog vijećnika, aza gradonačelnika je izabran Ivan Baršić (HSS), dok je predsjednikGradskog vijeća Ivan Moguš (SDP).
DUGA RESA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Gradsko vijeće Duge Rese utemeljeno je danas zahvaljujući širokoj koaliciji HSS-a (3), SDP-a (2), HSP-a (1), HNS-a (1), HSU-a (1) i jednog nezavisnog vijećnika, a za gradonačelnika je izabran Ivan Baršić (HSS), dok je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Moguš (SDP).

U Gradskom vijeću, koje ima 15 članova, u oporbi su ostala četiri HDZ-ova vijećnika te dva vijećnika nezavisne liste Borisa Ferkule.

Obojica vijećnika s liste Borisa Ferkule priopćila su da ne žele sudjelovati u radu Gradskog vijeća, niti na utemeljiteljskoj skupštini, niti uopće u sljedeće četiri godine. Kao razlog navode da je uspostavljena koalicija neprirodna, da nije sastavljena od najboljih i najsposobnijih ljudi iz svih stranaka i lista, koji bi mogli promijeniti katastrofalno stanje u Dugoj Resi. "Pobijedila je želja pojedinaca i stranaka za vlašću i foteljama te financijskim naknadama koje su za njih jače od želje za napretkom Duge Rese", piše u priopćenju nezavisnih vijećnika Borisa Ferkule i Ivana Butorca.

U novom vijeću Duge Rese nema ni jedne žene, a u prošlom je sazivu bila jedna vijećnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙