FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: HSU o odgodi utemeljiteljske sjednice gradskog vijeća

KARLOVAC, 15. lipnja 2005. (Hina) - Karlovačka Gradska organizacijaHrvatske stranke umirovljenika u današnjem priopćenju u povodu odgodeutemeljiteljske sjednice Gradskog vijeća navodi da je predsjednikGradske organizacije HSU-a i njihov kandidat za predsjednika VijećaIvan Tudić "u tešku zdravstvenom stanju zbog pritisaka kojima jeizložen nakon što je Gradski odbor odlučio poduprijeti SDP-ovakandidata za gradonačelnika".
KARLOVAC, 15. lipnja 2005. (Hina) - Karlovačka Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika u današnjem priopćenju u povodu odgode utemeljiteljske sjednice Gradskog vijeća navodi da je predsjednik Gradske organizacije HSU-a i njihov kandidat za predsjednika Vijeća Ivan Tudić "u tešku zdravstvenom stanju zbog pritisaka kojima je izložen nakon što je Gradski odbor odlučio poduprijeti SDP-ova kandidata za gradonačelnika".

"Svakodnevnim telefonskim uznemiravanjima nastojalo se izvršiti pritisak na drukčiju odluku kojom bi se podupro HDZ, a takav način političkog djelovanja protivan je demokratskim načelima i civilizacijskim dosezima koje smo i mi postigli", piše u priopćenju.

Pritiske nazivaju prljavim i nasilničkim metodama i HSU poziva javnost da "digne glas u obranu prava na slobodan izbor" te da se zaštiti stranka HSU i njezin predsjednik.

Uz ostalo navode da u poslijeizbornim pregovorima nije ni sudjelovao HDZ-ov kandidat pa "smo smatrali da ne možemo poduprijeti osobu s kojom nismo niti razgovarali". Dodaju da je SDP-ov kandidat Dario Janković ostavio u pregovorima dobar "dojam civilizirana i tolerantna partnera, s programom, poštenjem i bez negativnih repova, u kojeg se možemo pouzdati da će saslušati i drugu stranu".

Utemeljiteljska sjednica Gradskog vijeća jučer nije održana zbog izostanka većine vijećnika stranaka okupljenih oko SDP-a. Bilo je nazočno 12 vijećnika okupljenih oko HDZ-a, što nije natpolovična većina.

Na izborima 10 je mjesta osvojila koalicija HDZ - HSLS - DC, 10 koalicija SDP - HSS - LS, po dva HSP, HSU i Nezavisna lista Dubravka Delića te jedan HNS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙