FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac iz HDZ-a; SDSS-ovi vijećnici nisu došli na sjednicu Gradskog vijeća

KNIN, 10. lipnja 2005. (Hina) - Gradska vlast Knina izabrana je danasna utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća bez osmero vijećnikaSDSS-a, koji nisu došli na sjednicu.
KNIN, 10. lipnja 2005. (Hina) - Gradska vlast Knina izabrana je danas na utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća bez osmero vijećnika SDSS-a, koji nisu došli na sjednicu.

Šestero vijećnika HDZ-a, dvojica iz HB-a i jedan HSP-ov vijećnik jednoglasno su za gradonačelnicu Knina izabrali HDZ-ovu kandidatkinju Josipu Rimac, a za predsjednika kninskog Gradskog vijeća HDZ-ovog vijećnika Željka Šimunca.

Gradska vlast je izabrana sukladno koalicijskom sporazumu koji su točno prije tjedan dana potpisali HDZ-HSLS-HB-HSP, a po kojem je za SDSS predviđeno jedno mjesto u Gradskom poglavarstvu i jedno mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća.

Nositelj liste SDSS-a za kninsko Gradsko vijeće Ratko Gajica u izjavi za novinare kazao je kako vijećnici te stranke nisu došli na današnju utemeljiteljsku sjednicu jer su, kako je rekao, sve poruke odaslane u javnost ovih dana govorile kako će vlast u Kninu biti formirana bez Srba, a odluke u Gradskom vijeću donošene protiv Srba.

Dodao je kako je sudjelovanje u gradskoj vlasti što je bilo ponuđeno SDSS-u ispod minimuma utvrđenog Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

Opovrgnuo je tvrdnju predsjednika kninskog HDZ-a Vinka Marića kako su SDSS-u nuđena mjesta dogradonačelnika i potpredsjednika Gradskog vijeća, te jednog člana Poglavarstva u širokoj koaliciji sa svim ostalim strankama.

Gajica je kazao i kako im je ovih dana poručeno da treba usporiti tempo povratka Srba u Knin, čime se po njegovom mišljenju krše njihova elementarna građanska i ljudska prava.

Napomenuo je da je SDSS nedolaskom na današnju sjednicu želio poručiti svojim biračima i cijeloj hrvatskoj javnosti da takvo što ne može prihvatiti.

Nije potvrdio da bi SDSS zbog situacije u Kninu mogao uskratiti podršku HDZ-u u Hrvatskom saboru.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac izrazila je žaljenje zbog nedolaska vijećnika SDSS-a na utemeljiteljsku sjednicu Gradskog vijeća. Kazala je kako vjeruje da će se to promijeniti te da će sve stranke u Kninu donositi odluke na dobrobit građana.

Napomenula je da HDZ ostaje otvoren za razgovore s predstavnicima srpske nacionalne manjine, te da je spreman SDSS-u ponuditi dva mjesta u kninskom Gradskom poglavarstvu.

Na današnjoj sjednici za zamjenike gradonačelnice izabrani su Frano Krišto (HB) i Tomislav Vrdoljak (HDZ), a za jednog potpredsjednika Gradskog vijeća Pero Antičević iz HB-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙