FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: LS,HNS,SDP,HSS,HDZ i HSU protiv Glavaša i HSP-a

OSIJEK, 24. svibnja 2005. (Hina) - Šest stranaka, koje su na izborimaza osječko Gradsko vijeće osvojile 13 od 25 mandata, danas su se naradnom sastanku dogovorile o, kako je rekao predsjednik Liberalnestranke Zlatko Benašić, koalicijskom nastupu za konstituiranjeGradskog vijeća grada Osijeka.
OSIJEK, 24. svibnja 2005. (Hina) - Šest stranaka, koje su na izborima za osječko Gradsko vijeće osvojile 13 od 25 mandata, danas su se na radnom sastanku dogovorile o, kako je rekao predsjednik Liberalne stranke Zlatko Benašić, koalicijskom nastupu za konstituiranje Gradskog vijeća grada Osijeka.

Stranke LS, HNS, SDP, HSS, HDZ i HSU nisu potpisale nikakav ugovor, no za nekoliko dana objavit će zajedničku izjavu, rekao je za Hinu Benašić, dosadašnji osječki dogradonačelnik, nakon susreta održanog u osječkom Gradskom poglavarstvu.

Na upit je li bilo riječi o kandidatu za gradonačelnika, rekao je da nije. Dodao je, međutim, da se zna da je dosadašnji osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, koji je bio nositelj liste LS-HNS-SBHS-Zeleni Hrvatske, njihov kandidat, te kako smatra "da će se s tim složiti i ostali koalicijski partneri".

"Predstoji formiranje radnog tima od članova koalicijskih partnera, čiji će zadatak biti pripremiti sve za konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća", rekao je Benašić.

Najavio je da slični pregovori predstoje i na županijskoj razini.

Na upit kako komentira jučerašnji dogovor Glavaš i Đapića, Benašić je rekao da je "to njihovo pravo".

Branimir Glavaš, nositelj svoje nezavisne liste, i predsjednik HSP-a Anto Đapić jučer su dogovorili koalicijsku suradnju za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Ustvrdili su da su i u gradu i u Županiji osigurali natpolovičnu većinu svojoj koaliciji, kojoj u gradu nedostaje jedan, a u Županiji dva vijećnika.

Uvjerenost da će upravo oni formirati vlast u Osijeku, 12 izabranih vijećnika te koalicije pokazali su danas izjavom za javnost, u kojoj i oni svojim potpisima daju "potporu Zlatku Kramariću da ustraje u svojoj odluci da još jednom bude kandidat za osječkog gradonačelnika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙