FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okončana kriza vlasti u Sarajevu

SARAJEVO,14. lipnja(Hina) - Izborom Marina Ivaniševića izSocijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP), koji je izabranu utorak za predsjedatelja Gradskog vijeća Sarajeva, okončana jevišemjesečna kriza u funkcioniranju zakonodavne vlasti glavnog gradaBiH.
SARAJEVO,14. lipnja(Hina) - Izborom Marina Ivaniševića iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP), koji je izabran u utorak za predsjedatelja Gradskog vijeća Sarajeva, okončana je višemjesečna kriza u funkcioniranju zakonodavne vlasti glavnog grada BiH.

Izbor Ivaniševića kao kandidata iz hrvatskog naroda uslijedio je nakon dogovora o formiranju gradske vlasti koji je ranije postignut između Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za BiH (SBiH) i SDP-a.

Tim je dogovorom ispoštovana ustavna odredba o ravnopravnoj zastupljenosti predstavnika tri konstitutivna naroda na čelnim dužnostima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na svim razinama.

SDA i SBiH ranije su pokušale opstruirati to načelo imenujući na protuustavan način i za gradonačelnika i za predsjedatelja Gradskog vijeća osobe bošnjačke nacionalnosti.

Za gradonačelnicu je ranije izabrana Semiha Borovac iz SDA, a ona i Ivanišević imaju po dva zamjenika, predstavnika različitih konstitutivnih naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙