FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: utemeljeno Gradsko vijeće; V.Obersnel opet gradonačelnik

RIJEKA, 7. lipnja 2005.(Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskoj sjedniciriječkoga Gradskog vijeća za predsjednicu je izabrana DoroteaPešić-Bukovac (IDS) a za gradonačelnika Vojko Obersnel (SDP), koji jetu dužnost obnašao i u prošlom mandatu.
RIJEKA, 7. lipnja 2005.(Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskoj sjednici riječkoga Gradskog vijeća za predsjednicu je izabrana Dorotea Pešić-Bukovac (IDS) a za gradonačelnika Vojko Obersnel (SDP), koji je tu dužnost obnašao i u prošlom mandatu.

Na izborima je natpolovičnu većunu, 19 od ukupno 33 mjesta u Gradskom vijeću, osvojila koalicija SDP - HNS - IDS - HSU - HSS - LS - ARS - SDA.

Izboru Pešić-Bukovac za predsjednicu Vijeća usprotivili su se vijećnici koalicije PGS - HSLS - DSZ i stranke Bebić Vladimir-Treći hrvatski blok, a suzdržani su bili vijećnici koalicije HDZ - HD - HKDU - DC i HSP-a, a svi su bili suzdržani pri Obersnelovu izboru za gradonačelnika.

Obersnel je, zahvalivši na izboru, rekao da je Rijeka grad koji se mijenja, grad velike budućnosti i razvojnih mogućnosti. Dodao je da je cilj svih da se uspješno završi započeti veliki investicijski ciklus.

U Gradskom su vijeću osim 19 vijećnika osmeročlane koalicije, sedam koalicije HDZ - HD - HKDU - DC, tri koalicije PGS - HSLS -DSZ te po dva stranaka Bebić Vladimir-Treći hrvatski blok i Hrvatske stranke prava.

Za potpredsjednike Gradskog vijeća izabrani su Bojan Šober (HDZ) i Željko Jovanović (SDP) kao predstavnik nacionalnih manjina, što propisuje Gradski statut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙