FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: Gradonačelnik Mirko Duspara iz HSP-a

SLAVONSKI BROD, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskojsjednici slavonskobrodskoga Gradskog vijeća tijesnom većinom zagradonačelnika je izabran Mirko Duspara iz HSP-a, za dogradonačelnikeZvonimir Markotić i Sonja Janković-Padovan iz HDZ-a, a za predsjednikaVijeća Vladimir Jerković iz HSLS-a.
SLAVONSKI BROD, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na današnjoj utemeljiteljskoj sjednici slavonskobrodskoga Gradskog vijeća tijesnom većinom za gradonačelnika je izabran Mirko Duspara iz HSP-a, za dogradonačelnike Zvonimir Markotić i Sonja Janković-Padovan iz HDZ-a, a za predsjednika Vijeća Vladimir Jerković iz HSLS-a.

Uoči sjednice Vijeća, koalicija HDZ-HKDU-HPS potpisala je s HSLS-om i HSP-om koalicijski sporazum o poslijeizbornoj gradskoj i županijskoj suradnji, a potreban 13. glas za sastav vlasti u gradu toj je koaliciji dao vijećnik HSS-a Boro Grubišić, koji je izabran za potpredsjednika Gradskoga vijeća.

HSS je na izborima u gradu i Županiji koalirao sa SDP-om i HNS-om te Demokratskom strankom slavonske ravnice.

U izjavi nakon sjednice Grubišić je izjavio kako je Gradski odbor HSS-a gotovo jednoglasno odlučio da se tehnički podupre HDZ i partneri, kako se ne bi stvorila kriza gradske vlasti i izazvali novi izbori koji prilično koštaju.

Sinoć je, međutim, Županijski odbor HSS-a poništio odluku Gradskoga odbora, a kako se neslužbeno doznaje, o Grubišićevu postupku danas bi trebalo raspravljati i Predsjedništvo HSS-a.

Grubišić je dodao kako će poštivati odluku Predsjedništva HSS-a o mogućem isključenju iz stranke.

Vladajuća većina u Gradskom vijeću ima šest vijećnika koalicije HDZ - HKDU - HPS, tri HSLS-a, tri HSP-a i jednog HSS-a. Koalicja HSS - SDP - HNS - DSSR, koja je na izborima dobila osam mjesta, imat će sedam vijećnika. U Vijeću će još sjediti pet vijećnika koalicije Hrvatskoga bloka i Hrvatskih demokršćana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙