FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek- Županijski HSS: gradski HSS nije potpisao koaliciju s Kramarićem

OSIJEK, 25. svibnja 2005. (Hina) - HSS koji je osvojio jedno mjesto uosječkom Gradskom vijeću i četiri mjesta u Skupštini Osječko-baranjskežupanije, zasad nije potpisao koaliciju ni sa kime, izvijestio je nadanašnjoj konferenciji za novinare predsjednik osječko-baranjskogHSS-a Zvonko Ibriks.
OSIJEK, 25. svibnja 2005. (Hina) - HSS koji je osvojio jedno mjesto u osječkom Gradskom vijeću i četiri mjesta u Skupštini Osječko-baranjske županije, zasad nije potpisao koaliciju ni sa kime, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Ibriks.

Ibriks je reagirao na jučerašnji dogovor šest stranaka, među kojima je i gradski HSS, o mogućoj poslijeizbornoj gradskoj koaliciji. Dogovor o koaliranju šest stranaka (LS, HNS, SDP, HSS, HDZ i HSU), kojim bi Kramarićeva opcija osigurala većinu u osječkom Gradskom vijeću, nije potpisan, no predsjednik LS-a Zlatko Benašić jučer je izjavio da će te stranke za nekoliko dana objaviti zajedničku izjavu.

Predsjednik županijskog HSS-a Zvonko Ibriks danas je pak izjavio kako je jučerašnja izjava o dogovoru u vezi s HSS-om "nespretna jer postoje tehnički razlozi zbog kojih HSS bez suglasnosti središnjice ne može koalirati s HDZ-om" . To isto odnosi se i na županijsku razinu, kazao je.

"S druge pak strane, ne postoje prepreke za koaliranje s HSP-om i Nezavisnom listom Branimira Glavaša", rekao je Ibriks.

Na pitanje znači li to da postoji mogućnost koaliranja za osječko Gradsko vijeće i Skupštinu Osječko-baranjske županije s Glavašem i Đapićem, rekao je: "Pregovora nije bilo, mi se ne nudimo, ali ne isključujemo takvu mogućnost".

Prema potpisanom Partnerskom sporazumu između Ante Đapića i Branimira Glavaša, osigurano je dvanaest vijećnika za osječko Gradsko vijeće i 22 za Skupštinu Osječko-baranjske županije. Za konstituiranje vlasti u Osijeku nedostaje im jedan vijećnik, a za Županiju dva vijećnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙