FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bank Austria Creditanstalt širi poslovanje u Rumunjskoj

BUKUREŠT, 16. lipnja 2005. (Hina) - Bank Austria Creditanstalt (BA-CA),preko svoje banke kćeri u Rumunjskoj HVB Bank Romania, sklopila je učetvrtak u Bukureštu sporazum o spajanju s Tiriac bankom, čime ćenastati 4. po veličini banka u Rumunjskoj sa 7,5 posto tržišnogudjela, priopćeno je iz HVB Splitske banke.
BUKUREŠT, 16. lipnja 2005. (Hina) - Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), preko svoje banke kćeri u Rumunjskoj HVB Bank Romania, sklopila je u četvrtak u Bukureštu sporazum o spajanju s Tiriac bankom, čime će nastati 4. po veličini banka u Rumunjskoj sa 7,5 posto tržišnog udjela, priopćeno je iz HVB Splitske banke.

"Rumunjsko tržište je od izuzetne strateške važnosti za Bank Austria Creditanstalt. Ovim spajanjem značajno ćemo ojačati našu poziciju te skočiti na četvrto mjesto na rumunjskoj bankovnoj ljestvici što će nam osigurati čvrste temelje za budući rast." izjavio je Erich Hampel, predsjednik Uprave BA-CA.

Banci BA-CA je pripao većinski udio od 50,1 posto, dok je Ion Tiriac drugi veliki dioničar, a mali dioničari trenutno drže 10,11 posto dionica.

S ukupnom aktivom od 2,08 milijardi eura, 72 poslovnice i više od 720.000 klijenata novonastala banka će zauzeti čvrsto četvrto mjesto u Rumunjskoj. Spajanje će biti završeno do kraja godine, no moraju ga još odobriti nadležne institucije.

BA-CA je preko HVB Bank Romania od 1998. godine aktivna na rumunjskom tržištu. HVB Bank Romania je trenutno sedma po veličini rumunjska banka s ukupnom aktivom od 1.4 milijardi eura, 350 djelatnika, 13 poslovnica i 37.000 klijenata.

Banca Tiriac, osnovana 1991., raspolaže mrežom od 60 poslovnica, ukupnom aktivom od 706 milijuna eura i tržišnim udjelom od 2,9 posto što je smješta na 11. mjesto po veličini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙