FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ishod francuskog referenduma ipak neće zaustaviti širenje EU-a

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Analitičari ocjenjuju da bi ishodfrancuskog referenduma mogao odgoditi ulazak novih članica Unije ueurozonu, kao i pridruživanje Bugarske, Rumunjske i Hrvatske, ali seslažu da francuski referendum neće zaustaviti širenje, prenosibelgijska internet stranica EUobserver.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Analitičari ocjenjuju da bi ishod francuskog referenduma mogao odgoditi ulazak novih članica Unije u eurozonu, kao i pridruživanje Bugarske, Rumunjske i Hrvatske, ali se slažu da francuski referendum neće zaustaviti širenje, prenosi belgijska internet stranica EUobserver.

Glede pristupa Bugarske i Rumunjske Europska unija bi se "u najgorem slučaju" se mogla pozvati na neke osiguravajuće klauzule i zatražiti od njih da pojačaju neke reforme, te tako odgoditi njihov ulazak do 2008. godine, ocijenio je za EUobserver analitičar banke Anglo-Irish Bank te dodao kako je pridruživanje "Hrvatske samo pitanje vremena".

Analitičar banke Credit Suisse Christian Gottiker potvrđuje ocjenu kako "Rumunjska i Bugarska nisu u opasnosti", navodi EUobserver te napominje kako europski financijski analitičari upozoravaju da bi ishod francuskog referenduma mogao ugroziti početak turskih pregovora o pristupu Uniji koji bi trebali početi 3. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙