FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVB potvrdio pregovore s UniCreditom o spajanju

MUENCHEN, 30. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka bankarska skupinaHypoVereinsbank (HVB) u ponedjeljak je potvrdila da razgovara omogućem spajanju s talijanskom bankom UniCredito Italiano.
MUENCHEN, 30. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Njemačka bankarska skupina HypoVereinsbank (HVB) u ponedjeljak je potvrdila da razgovara o mogućem spajanju s talijanskom bankom UniCredito Italiano.

U njezinom priopćenju, koje je uslijedilo nakon dugačkog razdoblja špekulacija i glasina da je HVB na meti za preuzimanje, stoji da dosad nije postignut sporazum te da je rezultat pregovora još otvoren. HVB je objavio i da dvije strane ne namjeravaju o tome objavljivati daljnja priopćenja.

Izvori iz bankarske industrije vjeruju da UniCredito namjerava preuzeti tu njemačku drugu po veličini komercijalnu banku. Austrijski dnevni list Die Presse navodi neimenovani visoki izvoz iz UniCredita koji je kazao da želi većinsko vlasništvo u HVB-u.

HVB je pretrpio ukupne gubitke od šest milijardi eura u trogodišnjem razdoblju od 2002. do 2004. uslijed otpisa imovine i loših zajmova. Ove godine planira postići preokret, te ostvariti dobit od milijardu eura.

UniCredito je prošle godine bila najprofitabilnija talijanska banka, postigavši dobit od 2,13 milijardi eura, devet posto veći nego godinu ranije. Tržišna vrijednost HVB-a trenutno iznosi 15 milijardi eura, a UniCredita više od 26 milijardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙