FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pupovac: U Kninu izvršen atak na sporazum SDSS-a i premijera Ive Sanadera

BEOGRAD,9. lipnja(Hina) - U Kninu je izvršen najdirektniji atak nasporazum koji je SDSS potpisao s premijerom Ivom Sanaderom, budući dadobar dio tog sporazuma treba realizirati upravo na lokalnoj razini,preko nositelja lokalne vlasti, ocijenio je u razgovoru za beogradski"Blic" saborski zastupnik i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.
BEOGRAD,9. lipnja(Hina) - U Kninu je izvršen najdirektniji atak na sporazum koji je SDSS potpisao s premijerom Ivom Sanaderom, budući da dobar dio tog sporazuma treba realizirati upravo na lokalnoj razini, preko nositelja lokalne vlasti, ocijenio je u razgovoru za beogradski "Blic" saborski zastupnik i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Sadašnjim događanjima u Kninu, kaže Pupovac, u pitanje se dovodi povratak Srba i sve što je uz taj problem vezano. "To što su Srbi pokazali veći interes za ove izbore i što je SDSS postigao dobre izborne rezultate, neki su doživjeli kao crveni signal za uzbunu, jer su shvatili da su Srbi još zainteresirani za povratak u Hrvatsku, a oni ne žele da se Srbi vraćaju. I zato smatraju da SDSS, posebno u Kninu, treba izolirati i onemogućiti povratak izbjeglih Srba", kaže Pupovac, dodajući da je budući dogradonačelnik Knina Frano Krišto "već poručio da se Srbi neće moći vraćati onom dinamikom kako oni misle, nego onoliko koliko ima novca za njihov povratak".

"To je razlog zašto se Srbima ne dopušta da sudjeluju u vlasti. Drugi je razlog to što se u Kninu želi zadržati bezakonje, što se želi vladati mimo zakona i mimo sporazuma koji smo potpisali sa Sanaderom, odnosno Vladom... Mnogi Srbi u Kninu i drugdje još uvijek ne mogu u svoje kuće i stanove. Mi smo nekoliko puta na tu činjenicu i na druge činjenice upozoravali i predsjednika Vlade. Nažalost, stvar se neprestano odlagala zbog ovih ili onih europskih poslova. Sigurno ćemo vrlo brzo morati napraviti rekapitulaciju tih poslova i s time izaći u javnost", zaključio je Pupovac.

U intervjuu "Blicu" od četvrtka, Pupovac, međutim, na pitanje "je li se pokajao što je potpisao sporazum o podršci Sanaderovoj vladi", pozitivno ocjenjuje sporazum s premijerom Sanaderom, ocjenjujući da su od njega značajne koristi imale i srpska i hrvatska zajednica: "Hrvatska je dobila pozitivno mišljenje i status kandidata za EU, a srpska zajednica dobila je mogućnost da se u političkom životu izbori za konsolidaciju i za to da može participirati u vlasti i suodlučivati u sredinama koje su za nju bitne".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙