FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Kojadinović: Ne bih komentirao odluku hrvatskog predsjednika

BEOGRAD,19. svibnja(Hina) - Dragan Kojadinović, ministar kulture uVladi Srbije koje je organiziralo četničko okupljanje na Ravnoj gori,u razgovoru za beogradski Danas od četvrtka nije htio komentiratiodluku hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da zbog toga prekinepripreme za svoj skori posjet Srbiji i Crnoj Gori.
BEOGRAD,19. svibnja(Hina) - Dragan Kojadinović, ministar kulture u Vladi Srbije koje je organiziralo četničko okupljanje na Ravnoj gori, u razgovoru za beogradski Danas od četvrtka nije htio komentirati odluku hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da zbog toga prekine pripreme za svoj skori posjet Srbiji i Crnoj Gori.

"Ne bih komentirao. Postoje razni komentari koji bi i odavde mogli ići na račun nekih svečanosti koje su tamo upriličene i onoga što je na njima rečeno. Ja sam 9. svibnja na njihovoj državnoj televiziji čuo kako se oni hvale da su prvi u Europi pružili otpor fašizmu. Možda ne znam sve činjenice, nisam povjesničar, ali spontano sam se prekrstio i s desnom i lijevom rukom", kazao je Kojadinović u razgovoru za "Danas" od četvrtka. Kojadinović dodaje da namjera organizatora nedjeljnog skupa na Ravnoj gori "nije da se favorizira četnički pokret i da ga se uspoređuje s drugim antifašističkim pokretom, partizanima", te da su "svi ti nesporazumi koji se i dalje potenciraju više stvar dnevno-političke borbe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙