FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Glas javnosti": Mesić se ispričao Draškoviću zbog napada na njega i skup na

BEOGRAD,29. svibnja(Hina) - Beogradski dnevnik "Glas javnosti" unedjelju je, pozivajući se na izvore bliske šefu diplomacije SCG,objavio kako je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, boraveći u Varnina konferenciji "Kulturni koridori", telefonom razgovarao s ministromvanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem te mu seispričao zbog napada na njega i manifestaciju na Ravnoj gori.
BEOGRAD,29. svibnja(Hina) - Beogradski dnevnik "Glas javnosti" u nedjelju je, pozivajući se na izvore bliske šefu diplomacije SCG, objavio kako je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, boraveći u Varni na konferenciji "Kulturni koridori", telefonom razgovarao s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem te mu se ispričao zbog napada na njega i manifestaciju na Ravnoj gori.

"Mesić je Draškoviću rekao da je bio prinuđen da žestoko napadne spomenutu manifestaciju zbog 'unutrašnjih problema'", piše taj list u tekstu naslovljenom s "Mesić se ispričao četnicima".

"Posrednik" u uspostavljanju telefonske veze između Mesića i Draškovića, piše list, bio je ministar kulture u Vladi Srbije Dragan Kojadinović, koji je hrvatskog predsjednika na prijemu pitao želi li razgovarati s Draškovićem, s kojim je upravo on razgovarao.

"Pristao je i njih su dvojica razgovarali neke dvije-tri minute. Stajao sam dva-tri metra udaljen od Mesića i po njegovim se reakcijama uvjerio da je taj razgovor bio vrlo srdačan i otvoren, iako od Mesića nisam čuo da spominje bilo kakvu ispriku. Znam da su se na kraju razgovora dogovorili da će se vrlo brzo i vidjeti kad Mesić dođe u Beograd", kazao je Kojadinović "Glasu javnosti".

List zatim, pozivajući se na Radio B92, navodi i da će predsjednik Mesić u posjet Beogradu doći 28. lipnja, a da su izvori u Zagrebu potvrdili da će to biti krajem sljedećeg mjeseca, ali da nisu mogli precizirati datum.

Hrvatski predsjednik je, nakon što je Vlada Srbije podržala četničko okupljanje na Ravnoj gori prije dva tjedna, izjavio da prekida s pripremama svog skorog posjeta Srbiji i Crnoj Gori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙