FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Proširenje optužnice "podsmijeh mrtvim Srbima"

BEOGRAD,13. svibnja(Hina) - Prijedlog Haškog tužiteljstva da značajnoproširi optužnicu za zločine u "Oluji" nije ništa drugo nego "mazanjeočiju" i "podsmijeh mrtvim Srbima", piše beogradski dnevnik "Glasjavnosti" od petka.
BEOGRAD,13. svibnja(Hina) - Prijedlog Haškog tužiteljstva da značajno proširi optužnicu za zločine u "Oluji" nije ništa drugo nego "mazanje očiju" i "podsmijeh mrtvim Srbima", piše beogradski dnevnik "Glas javnosti" od petka.

"Nejasno u čitavoj priči jest samo to što je Haaški sud htio postići ovim (nespretnim) potezom, ako se na kraju ispostavi da su u proširenoj optužnici, imenom i prezimenom, navedeni samo pokojnici poput bivšeg predsednika Tuđmana, Bobetka, Červenka i Šuška", pita list.

"Možda je i riječ o pritisku na Zagreb da u Haag što prije spakuje Gotovinu, ali ako je riječ o prividu da Haag nešto čini i kad su u pitanju zločini nad Srbima, onda se optuživanje pokojnika ne može nazvati nikako drugačije nego sprdnjom na račun mrtvih i izbjeglih Srba", piše "Glas javnosti", prenoseći i izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa da će se, usprkos optužnici, 10-godišnjica "Oluje" slaviti "svečanije i odlučnije nego što je to prvobitno planirano".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙