FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka odobrila projekt zaštite rijeka Bosne i Neretve

SARAJEVO,8. lipnja(Hina) - Svjetska banka (WB) odobrila je financiranjeprojekta zaštite kvalitete voda u Bosni i Hercegovini čija je ukupnavrijednost 20 milijuna dolara, priopćeno je u srijedu iz uredaSvjetske banke u Sarajevu.
SARAJEVO,8. lipnja(Hina) - Svjetska banka (WB) odobrila je financiranje projekta zaštite kvalitete voda u Bosni i Hercegovini čija je ukupna vrijednost 20 milijuna dolara, priopćeno je u srijedu iz ureda Svjetske banke u Sarajevu.

U priopćenju se pojašnjava kako će projekt biti financiran sredstvima iz zajma Globalnog fonda za okoliš (GEF) u iznosu od 8,9 milijuna dolara te očekivanim doprinosima od zajmoprimca i iz drugih izvora u iznosu od 11,37 milijuna dolara.

Projektom se želi pomoći vlastima u BiH da ojačaju mogućnosti lokalnih komunalnih poduzeća i smanje zagađenje rijeka Bosne i Neretve.

Ove dvije rijeke, podsjeća Svjetska banka, ozbiljno su zagađene otpadnim vodama i postale su izvor zagađenja Dunava, Jadranskog mora te Mediterana.

Projekt također treba osigurati poboljšanje suradnje odgovarajućih institucija u BiH s onima u Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori a, pored ostaloga, predviđa gradnju mreže za pročišćavanje otpadnih voda.

Provedba projekta trebala bi uslijediti u razdoblju od 2005. do 2010. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙