FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bih dobila darovnicu za zaštitu Neretve i Bosne od zagađenja

WASHINGTON,8. lipnja(Hina) - Svjetska banka je u utorak odobrila Bosnii Hercegovini projekt za zaštitu rijeka Neretve i Bosne od zagađenja.
WASHINGTON,8. lipnja(Hina) - Svjetska banka je u utorak odobrila Bosni i Hercegovini projekt za zaštitu rijeka Neretve i Bosne od zagađenja.

Projekt će se financirati darovnicom Globalnog ekološkog fonda (GEF) u iznosu od 8,9 milijuna dolara, a očekuje se da će BiH i drugi osigurati dodatnih 11,37 milijuna dolara.

Projekt bi trebao pomoći vladi BiH da smanji zagađenje rijeka Neretve i Bosne koje dolazi iz gradskih izvora.

Globalni cilj je smanjiti zagađivanje koje ovim rijekama odlazi u Jadransko more i bazen rijeke Dunav.

"Tijekom godina obje ove rijeke su postupno ekološki degradirane otpadnim vodama iz lokalnih zajednica i industrijskih postrojenja i postale su izvor zagađenja kako za Dunav tako i za Jadran i Mediteran", rekla je Seema Maghee, zadužena za ovaj projekt u Svjetskoj banci.

Projekt zaštite kvalitete vode će pomoći u razvijanju plana i uspostavi javnih i privatnih institucija za poboljšanje tretiranja otpadnih voda.

Projekt će se provoditi između 2005. i 2010. i trebao bi pojačati suradnju BiH s Hrvatskom i Srbijom i Crnom Gorom u nadzoru kvalitete vode i međusobnoj razmjeni informacija o tome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙