FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld: U Guantanamu "profesionlno" i "humano"

STAVANGER, 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Prema zatvorenicima u američkojbazi Guantanamo na Kubi postupa se "profesionalno i humano" i tajzatvor Sjedinjene Države ne kane zatvoriti, rekao je u Norveškojamerički ministar obrane Donald Rumsfeld.
STAVANGER, 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Prema zatvorenicima u američkoj bazi Guantanamo na Kubi postupa se "profesionalno i humano" i taj zatvor Sjedinjene Države ne kane zatvoriti, rekao je u Norveškoj američki ministar obrane Donald Rumsfeld.

"Ne znam nijednu osobu u američkoj vladi koja razmišlja o zatvaranju Guantanama", rekao je Rumsfeld novinarima u Stavangeru.

Američki ministar, koji drži da je, nažalost, postojanje takva logora potrebno u svijetu u kojemu živimo, dodao je: "Ljudi koji su za njega zaduženi obavljaju to vrlo profesionalno i humano".

Senator Joe Biden iz redova demokrata, drugi čovjek u vanjskopolitičkom odboru američkog Senata, pozvao je u nedjelju na zatvaranje logora jer je to opasnost za Amerikance.

Zatvor u Guantanamu postoji od 11. siječnja 2002. i u njemu je oko 520 zatočenika iz raznih zemalja, uglavnom pripadnika talibana uhićenih od 2001., u Afganistanu ili pripadnika terorističke mreže Al Qaide. Zatočeni su u uvjetima mimo klasičnih međunarodnih propisa i pravnih jamstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙