FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abdullah: Opće ozračje u Afganistanu nije protuameričko

TOKIO , 18. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Afganistanski ministarvanjskih poslova Abdullah Abdullah u srijedu je izjavio kako silovitiprotuamerički prosvjedi potaknuti naknadno opovrgnutim izvješćem premakojem su američki istražitelji u logoru Guantanamo oskvrnuli Kuran, neznače da je opće ozračje u Afganistanu protuameričko, izvijestile suagencije.
TOKIO , 18. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Afganistanski ministar vanjskih poslova Abdullah Abdullah u srijedu je izjavio kako siloviti protuamerički prosvjedi potaknuti naknadno opovrgnutim izvješćem prema kojem su američki istražitelji u logoru Guantanamo oskvrnuli Kuran, ne znače da je opće ozračje u Afganistanu protuameričko, izvijestile su agencije.

Šesnaest je osoba poginulo, a više od stotinu ozlijeđeno prošli tjedan u prosvjedima diljem Afganistana nakon što je u tjedniku Newsweek objavljeno da su američki istražitelji tijekom ispitivanja zatvorenika u Guantanamu bacili bar jedan primjerak Kurana u zahodsku školjku.

Newsweek je u ponedjeljak povukao izvješće. "Nakon objavljivanja članka, javile su se reakcije dviju struja u Afganistanu. Jedno su bile reakcije običnog naroda, a s druge strane javile su se i namjere ekstremista koji su željeli iskoristiti situaciju i pokrenuti nasilje u zemlji", rekao je Abdullah novinarima nakon sastanka s japanskim premijerom Junichirom Koizumijem u Tokiju.

"Afganistanski narod shvaća kako postoji objektivna potreba za suradnjom s međunarodnom zajednicom. SAD je tu odigrao najvažniju ulogu i oni to znaju cijeniti", rekao je Abdullah dodavši kako je situacija sada pod kontrolom. Također je istaknuo kako Afganistanci iznimno cijene japansku financijsku pomoć u iznosu od 186 milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙