FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uz rijetke iznimke, s poštovanjem prema Kuranu, zaključila istraga Pentagona

ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Trotjedna istraga u američkom zatvoruGuantanamo na Kubi o neprimjerenom ponašanju vojnog osoblja premazatvorenicima i njihovim vjerskim osjećajima rezultirala je izvješćemu kojem se zaključuje da su se američki vojnici, uz rijetke iznimke, spoštovanjem odnosili prema Kuranu, objavio je Pentagon, prenosi FrancePresse.
ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Trotjedna istraga u američkom zatvoru Guantanamo na Kubi o neprimjerenom ponašanju vojnog osoblja prema zatvorenicima i njihovim vjerskim osjećajima rezultirala je izvješćem u kojem se zaključuje da su se američki vojnici, uz rijetke iznimke, s poštovanjem odnosili prema Kuranu, objavio je Pentagon, prenosi France Presse.

Američko Južno zapovjedništvo, odgovorno za zatvor u kojem su zatočeni strani državljani osumnjičeni za veze s terorizmom, potvrdilo je, međutim, pet incidenata skrnavljenja svete islamske knjige.

Čuvari su, kako je u petak navečer u izvješću potvrdio Pentagon, nogom udarali Kuran, po knjizi je proliven urin, a na stranicama Kurana vojnici su pisali vulgarne riječi.

Istražno povjerenstvo tvrdi da "nema uvjerljivih dokaza da je ijedan pripadnik američkog vojnog osoblja u Guantanamu bacio Kuran u zahod", kako je 9. svibnja napisao tjednik Newsweek nakon čega je i pokrenuta istraga. Štoviše, u izvješću se tvrdi da su se sami zatočenici u puno više navrata s nepoštovanjem odnosili prema Kuranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙