FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ŠANGAJ - Službeni posjet hrvatskog premijera Ive Sanadera na čelu vladinog izaslanstva Kini i hrvatska i kineska strana ocijenjuju uspješnim. Premijer Sanader i kineski premijer Wen Jiabao suglasni su u ocjeni da su hrvatsko-kineski odnosi vrlo dobri, da na političkoj razini nema otvorenih pitanja, da dvije zemlje dobro surađuju u međunarodnim organizacijama, posebice u UN. Sve je to potvrdio i predsjednik Kine Hu Jiantao koji je primio premijera Sanadera tijekom posjeta Pekingu.

TOKIO - Potres snage 5,7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici pogodio je u utorak jugozapadnu japansku pokrajinu Miyazaki, izvijestila je japanska meteorološka agencija. Još nema informacija o stradalima ili štetama prouzrokovanima potresom, koji je to područje zadesio oko 11 sati po lokalnom vremenu (oko tri ujutro po srednjoeuropskom). Također nema naznaka da je došlo do tsunamija. Prema agenciji epicentar potresa je bio oko 30 kilometara ispod površine mora, u pokrajini udaljenoj oko tisuću kilometara jugozapadno od Tokya.

BAQUBA - U neposrednoj blizini kamiona koji je prevozio iračke vojnike u utorak ujutro je u Baqubi eksplodirao auto-bomba pri čemu su poginula najmanje dva vojnika a još dvojica su ranjena, javili su bolnički i policijski izvori. Reutersov kamerman koji se zatekao na licu mjesta neposredno nakon detonacije kazao je kako je eksplozija bila velike razorne snage. "Ima još tijela koja leže na ulici", rekao je. Ekplozija se dogodila u četvrti Kanaan u gradu Baqubi, šezdesetak kilometara sjeverno od Bagdada, u regiji koja je često poprište pobunjeničkog nasilja.

KARACHI - Mrtva tijela šest zaposlenika jednog restorana zapaljenog u nemirima koji su izbili nakon napada na džamiju Karachiju, na jugu Pakistana, otkrivena su u utorak, objavila je lokalna policija. Nakon pokušaja atentata na šijitsku džamiju u kojem je smrtno stradalo pet osoba - dva napadača, policajac i dva civila - pobunjenici su podmetnuli vatru na podružnicu restorana Kentucky Fried Chicken, u blizini džamije. "Beživotna tijela šest zaposlenika restorana otkrila je policija i vatrogasci", izjavio je šef policije prvog grada Pakistana Tariq Jamil.

PEKING - Kina je u utorak objavila da je strani novinar, uhićen prošlog mjeseca, priznao kako je špijunirao za "stranu obavještajnu službu". Ching Chong (55), dopisnik singapurskog lista Straits Times s boravištem u Hong Kongu, uhićen je 22. travnja, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u Pekingu. "Ching je već priznao da je zadnjih godina po nalogu stranih obavještajnih službi prikupljao osjetljive informacije i za svoju špijunsku aktivnost bio dobro plaćen", navodi se u priopćenju kineskog ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙