FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9.30 sati

ZAGREB, 1. svibnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događajado 9.30 sati:
ZAGREB, 1. svibnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 9.30 sati:

BAGDAD

Naoružane osobe su u nedjelju ujutro ubile pet policajaca na nadzornoj točki na izlazu iz Bagdada, objavio je izvor blizak ministarstvu unutrašnjih polova.

Oko 6 sati po lokalnom vremenu 20 km južno od Bagdada naoružane osobe su ih iznenadile, vjerojatno u snu, ubile i oduzele im oružje, nastavlja taj izvor.

"Policajci su očito spavali kada ih je napalo tridesetak naoružanih ljudi, prema tom izvoru. Ta kontrolna točka povezuje glavni grad i pokrajinu Wasset.

TAIPEI

Predsjednik Tajvana Chen Shui-bian rekao je u nedjelju u inicijativi bez presedana da će kineskim čelnicima uputiti poruku preko jednog čelnika tajvanske oporbe koji odlazi u Peking.

Chen je imenovao Jamesa Soonga, predsjednika Stranke naroda da "izravno" Pekingu prenese njegova stajališta.

On nije precizirao sadržaj poruke niti hoće li ona biti osobno predana kineskom predsjedniku Hu Jintau s kojim će se Soong sastati.

"Zamolio sam Jamesa Soonga, koji savršeno razumije moje ideje i stav vlade o bilateralnim pitanjima da izravno prenese naše poruke čelnicima Pekinga", rekao je predsjednik Chen novinarima.

MOSKVA

Ruski predsjednik Vladimir Putin i više visokih dužnosnika sudjelovali su prošle noći na pravoslavnom vazemskom bdijenju koje traje dulje od tri sata, a vodio ga je patrijarh Moskve i svih Rusija Aleksije II u moskovskoj katedrali Krista spasitelja.

Patrijarh je pozdravio Putina, premijera Mihaila Fradkova i druge članove vlade koji su uz pet tisuća vjernika došli u katedralu, srušenu u Staljinovo vrijeme i rekonstruiranu pod predsjedavanjem Borisa Jeljcina.

Rusija je sekularna država, ali obnovu pravoslavlja potiče i podržava jer u njemu vidi važan element ruskog nacionalnog identiteta. Putin, bivši visokorangirani operativac KGB-a, izjašnjava se kao vjernik i redovno dolazi na vjerske službe prigodom glavnih crkvenih svečanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙