FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

NEW YORK - Aukcijska kuća Sotheby's nada se da bi srebrnu žličicu prvoga američkog predsjednika Georgea Washingtona mogla prodati za čak 60.000 američkih dolara. Žličica s Washingtonovim grbom među najvrednijim je predmetima koji se nude na aukciji srebrnine i drugih predmeta koje prodaje Washingtonov izravni potomak. Aukcija će se održati u New Yorku 19. svibnja. Na prodaju se nudi i srebrna posuda za hlađenje vina čija je vrijednost procijenjena na 400.000 do 600.000 američkih dolara, dok se između 40.000 i 60.000 dolara očekuje za tri Washingtonova gumba za kaput koji su okovani zlatom i mogu se nositi kao privjesak.

NEUSTADT - Talijanski kuhar Nicola Avantaggiato izradio je za nekoliko sati ravne rezance duge čak 128,7 metara, odnosno najduže rezance na svijetu, objavili su u ponedjeljak organizatori događaja u Neustadtu, na zapadu Njemačke. Talijan je za 1,3 metra potukao dosadašnji rekord na tom području, istaknuli su organizatori, dodajući da će o tome obavijestiti odgovorne u Guinnessovoj knjizi rekorda. Kuhar star 42 godine za izradu rezanaca potrošio je 50 kilograma tijesta.

ORLANDO - Aspirin možda za 50 posto smanjuje rizik za ponovno pojavljivanje raka i smrt nakon uklanjanja zloćudnog tumora debelog crijeva, dok dijeta siromašna masnoćama povećava za 24 posto izglede za preživljavanje kod žena koje su imale rak dojke u ranom stadiju, otkrivaju dvije studije čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙