FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

FORT HOOD - Vojni sud u Fort Hoodu u Teksasu osudio je američku vojnikinju Sabrinu Harman na šest mjeseci zatvora zbog zlostavljanja zatvorenika u iračkom zatvoru Abu Ghraib. Tužiteljstvo se zalagalo za trogodišnju kaznu, a šestomjesečni zatvor preporučila je vojna porota, što je znatno blaže od predviđene maksimalne kazne od pet i pol godina. Harman će nakon odluženja kazne bit nečasno otpuštena. Sabrina Harman proglašena je krivom zbog zlostavljanja zatvorenika, suučesništva i neobavljanja dužnosti, tj. za šest od sedam točaka optužnice podignute protiv nje.

WASHINGTON - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw najavio je u utorak na zajedničkoj konferenciji za novinare s američkom državnom tajnicom Condoleezom Rice - da će se s ministrima vanjskih poslova Njemačke i Francuske susresti s iranskim izaslanstvom u novom pokušaju da suzbiju nuklearni program Teherana. Rice je ponovila da su Europljani i SAD došli do jedinstvenog pristupa prema Iranu, te izrazila nadu da će Iran iskoristiti prigodu i poštovati svoje međunarodne obveze da ne razvija nuklearno oružje pod izgovorom razvoja nuklearne energije za civilnu upotrebu.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleeza Rice pozvala je u utorak vlasti Uzbekistana da otvore politički sustav zemlje za reforme. Rice je na konferenciji za novinare naglasila da su Sjedinjene Države izrazile zabrinutost ljudskim pravima u Uzbekistanu. Dodala je da unatoč tomu što je Uzbekistan američki saveznik, Sjedinjene Države sve zemlje drže podjednako odgovornim da se angažiraju na ljudskim pravima te u procesu demokratizacije i otvorenosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙