FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 24. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 24. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

SARAJEVO - Nova masovna grobnica za koju se pretpostavlja da krije tijela nekoliko desetaka Bošnjaka otkrivena je u okolici Višegrada u istočnoj Bosni, prenosi u utorak sarajevski Dnevni avaz. Grobnica je pronađena u ponedjeljak kod sela Blace, i bit će je vrlo teško istražiti, piše list. Po riječima člana federalnog Povjerenstva za nestale osobe Muzafera Raščića, riječ je o skrivenoj grobnici, tijela su bacana u raspuklinu među stijenama duboku petnaestak metara, a nakon toga stijene su minirane. Uz pomoć teških strojeva stijene su u ponedjeljak uklonjene. Forenzičari očekuju kako bi u ovoj grobnici mogli pronaći četrdesetak tijela, najvjerojatnije Bošnjaka iz Višegrada i okolice.

ERBIL - Kurdski dužnosnik u utorak je izvijestio da je u dvostrukom samoubilačkom napadu u ponedjeljak u Tal Afaru na sjeveru Iraka poginulo 35, a ranjeno 25 osoba. Dva automobila s eksplozivom zaletjela su se u mnoštvo koje se okupilo na mjestu na koje su pale granate u Tal Afaru da bi pomoglo nastradalim obiteljima, svega nekoliko minuta nakon granatiranja dviju kuća, rekao je dužnosnik Demokratske stranke Kurdistana Abdel Ghani Ali Yahia. Još deset osoba poginulo je u nizu napada na Irak, a najviše u napadu na bagdadski restoran i šijitsko mjesto molitve na jugu glavnoga grada, izvijestile su sigurnosne snage.

KAIRO - Stranci će moći promatrati glasovanje na prvim egipatskim predsjedničkim izborima u rujnu na kojima će biti više kandidata, ali vlada neće prihvatiti da međunarodni promatrači imaju bilo kakvu ulogu u procesu, izjavio je egipatski premijer Ahmed Nazief. On je obećao da će Egipat imati poštene i slobodne izbore te da će televizijske kamere prenositi taj događaj svijetu. Nazief se upravo vratio iz posjeta SAD-u gdje se sastao s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom koji je pokušao omekšati egipatsko stajalište o međunarodnim promatračima na izborima. Egipatski je premijer pojasnio da će stranci moći doći i motriti kako se provode izbori u Egiptu, ali da Egipat neće jamčiti sigurnost nikakvim promatračkim vlastima.

WASHINGTON - Američki vojni zrakoplovi presreli su manji zrakoplov koji je ušao u zonu zabrane letenja oko Washingtona u ponedjeljak, drugi put u gotovo dva tjedna, javlja agencija Reuters pozivajući se na službene američke izvore. No za razliku do 11. svibnja kada je povrijeđena zona zabrane letenja što je izazvalo evakuaciju Bijele kuće, Capitola i Vrhovnog suda, incident u ponedjeljak nije uzrokovao nikakve dodatne sigurnosne korake osim presretanja zrakoplova. Cessna, na putu od Knoxvilla (Tennessee) u Washington, zašla je u zonu zabrane letenja koja se širi na 72,5 kilometara oko grada, objavili su službeni izvori. Zrakoplov nije bio u vezi s kontrolom leta ali se još uvijek ne zna zašto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙