FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP prihvatio ponudu EPH za Slobodnu Dalmaciju

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (UO HFP) prihvatio je danas ponudu Europa press holdingaza kupnju 34,6 posto dionica splitske medijske kuće SlobodnaDalmacija, za što će EPH izdvojiti 24,5 milijuna kuna.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) prihvatio je danas ponudu Europa press holdinga za kupnju 34,6 posto dionica splitske medijske kuće Slobodna Dalmacija, za što će EPH izdvojiti 24,5 milijuna kuna.

Konačnu odluku o toj prodaji donijet će Vlada u roku od 14 dana, kazao je predsjednik UO HFP-a Damir Polančec. Tada bi se mogao i potpisati ugovor sa EPH.

Na upit kada će se Vlada očitovati o ugovoru Orca i HFP-a za javno-privatno partnerstvo u Sunčanom Hvaru, Polančec je odgovorio kako će se to biti na današnjoj Vladinoj sjednici.

UO je prihvatio i ponudu splitske tvrtke Neva Kerum za kupnju 88 posto dionica splitske tvrtke Adriatic, u čijem je sastavu i hotel Marijan. Uz plaćanje 170 milijuna kuna za dionice, Neva Kerum se obvezala i na dokapitalizaciju od 190 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Članovi Upravnog odbora Fonda nisu prihvatili ponude za hotel Maestral iz Dubrovnika odnosno HTP Korčula, pri čemu je odlučeno da se za Maestral objavi novi natječaj, a za Korčulu bi se, u suradnji sa upravom te tvrtke, trebao dogovoriti novi model prodaje.

Prihvaćena je i ponuda trgovačke kuće iz Pule Puljanke za kupnju trgovačke tvrtke Istra d.d. u stečaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙