FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada Federacije BiH odgodila odlučivanje o "Energopetrolu"

SARAJEVO,28. travnja(Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovineobaviještena je u četvrtak kako je posebno povjerenstvo zaduženo zaodabir najpovoljnije ponude za dokapitalizaciju i privatizaciju"Energopetrola" obavilo bodovanje prispjelih ponuda i time završilosvoj rad, priopćila je služba za informiranje federalne vlade uSarajevu.
SARAJEVO,28. travnja(Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine obaviještena je u četvrtak kako je posebno povjerenstvo zaduženo za odabir najpovoljnije ponude za dokapitalizaciju i privatizaciju "Energopetrola" obavilo bodovanje prispjelih ponuda i time završilo svoj rad, priopćila je služba za informiranje federalne vlade u Sarajevu.

S tim u vezi, Vlada je zadužila Ministarstvo energije, rudarstva i industrije da za sljedeću vladinu sjednicu pripremi izvješće o do sada provedenim aktivnostima kao i o svim prispjelim ponudama za ulaganja u "Energopetrol".

Taj materijal treba poslužiti članovima vlade za pravodobnu i kvalitetnu procjenu svih prispjelih ponuda, stoji u priopćenju.

Povjerenstvo za odabir partnera naftnoj tvrtki "Energopetrol" u srijedu je razmatralo sve prispjele ponude, a sarajevski mediji u četvrtak tvrde kako je zajednička ponuda INA-e i MOL-a ocijenjena najboljom.

Koparski OMV i tuzlanski Energoinženjering ponudili su znatno manja ulaganja od INA-e i MOL-a.

Predsjednik povjerenstva i ministar energije, rudarstva i industrije Izet Žigić odbio je potvrditi navode medija istaknuvši kako ta informacija neće biti objavljena sve dok ne bude dostavljena federalnoj vladi.

Vlada Federacije treba razmotriti preporuke povjerenstva i donijeti konačnu odluku o tome s kim će se voditi dodatni pregovori radi sklapanja ugovora o ulaganju u "Energopetrol" što bi se trebalo obaviti do 20. svibnja.

INA i MOL u svojoj su ponudi iskazali zanimanje za otkup svih 67 posto većinskog državnog udjela u "Energopetrolu", spremnost za saniranje nagomilanih dugova tog poduzeća te za ulaganje dodatnih 76,7 milijuna eura u sljedeće tri godine uz zadržavanje svih sadašnjih tisuću radnika te tvrtke.

Ujedno bi stekli vlasništvo nad 65 benzinskih crpki na području Federacije BiH.

Iz privatizacijskog procesa izuzet je naftni terminal u Pločama kojim upravlja "Energoinvest", jer je Vlada procijenila kako on ima stratešku važnost te se ne bio smio privatizirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙