FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnja konferencija VSE o privatizaciji velikih državnih tvrtki

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Godišnja konferencija Varaždinskeburze (VSE), koja će se 29. i 30. travnja održati u Umagu, ove segodine bavi temom privatizacije velikih državnih poduzeća tepodručjima i načinima prilagodbe hrvatskog tržišta kapitala zastandarde Europske unije (EU).
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Godišnja konferencija Varaždinske burze (VSE), koja će se 29. i 30. travnja održati u Umagu, ove se godine bavi temom privatizacije velikih državnih poduzeća te područjima i načinima prilagodbe hrvatskog tržišta kapitala za standarde Europske unije (EU).

Među ostalim, na konferenciji će tako biti riječi o dosadašnjem tijeku privatizacije, ulozi privatizacije u daljnjem gospodarskom razvoju Hrvatske, prednostima i nedostacima pojedinih privatizacijskih modela te pitanju privatizacije velikih državnih poduzeća putem burzi ili izravnom prodajom strateškom partneru.

Također, obradit će se i teme slobode kretanja kapitala te ulaganja mirovinskih i investicijskih fondova s aspekta približavanja Hrvatske EU.

Organizatori najavljuju da će se tijekom konferencije govoriti, primjerice, o privatizacijskim modelima INA-e, HEP-a i T-HT-a te kako oni mogu utjecati na razvoj domaćeg tržišta kapitala, kako će u te modele 'uklopiti' braniteljski i umirovljenički fondovi, da li je plan privatizacije ostvariv i sl.

Ovogodišnja konferencija, najavljuju s Varaždinske burze, okupiti će više od 160 sudionika, predstavnika domaćeg tržišta kapitala, fondovske industrije, dioničkih društava koja kotiraju na burzi, malih dioničara i sl. Uz njih, u radu konferencije će, kako je najavljeno, sudjelovati i predstavnici Vlade, Hrvatskog fonda za privatizaciju, Hrvatske narodne banke, Komisije za vrijednosne papire, Agencije za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja, zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i Ekonomskog instituta, kao i gosti iz USAID-a, s Ljubljanske burze i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙