FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: "Šipad export-import" na prodaji bez luke Šibenik

SARAJEVO,10. svibnja(Hina) - Agencija za privatizaciju Federacije Bosnei Hercegovine uskoro će raspisati natječaj za privatizaciju sarajevsketvrtke "Šipad export-import", no ona će biti ponuđena na prodaju bezluke u Šibeniku, prenosi u utorak "Dnevni avaz".
SARAJEVO,10. svibnja(Hina) - Agencija za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine uskoro će raspisati natječaj za privatizaciju sarajevske tvrtke "Šipad export-import", no ona će biti ponuđena na prodaju bez luke u Šibeniku, prenosi u utorak "Dnevni avaz".

Ovaj list navodi kako je skupština dioničara "Šipad export-importa" nedavno usvojila početnu bilancu i program privatizacije, a uz posredovanje Agencije za privatizaciju planira se ponuditi prodaja 67 posto vlasničkog udjela u ovoj tvrtki koja se nalazi na popisu 56 najznačajnijih u Federaciji.

Privatizaciju ovog nekada veoma uspješnog poduzeća do sada je blokiralo pitanje statusa luke u Šibeniku, koju je "Šipad" u vrijeme zajedničke države gradio za vlastite izvozne potrebe.

Vršitelj dužnosti "Šipad export-importa" Alija Dautović izjavio je kako je konačna odluka skupštine dioničara da se šibenska luka nastavi knjižiti kroz tzv. pasivnu podbilancu.

Luka u Šibeniku na taj će način biti tretirana kao vlasništvo države i rješavat će kroz pregovore o imovinsko-pravnim odnosima između BiH i Hrvatske.

Dio radnika "Šipad export-importa" nezadovoljan je ovakvom odlukom o statusu imovine u Šibeniku, za koju smatraju kako pripada poduzeću, pa su stoga pokrenuli upravni spor pred Županijskim sudom u Sarajevu.

Direktor Agencije za privatizaciju FBiH Rešad Žutić tvrdi, međutim, kako to neće utjecati na postupak privatizacije ovog poduzeća.

"Postupak objave tendera možemo voditi paralelno s upravnim sporom koji praktično gubi smisao ako je poduzeće prihvatilo uknjižavanje Luke u pasivnu podbilancu", kazao je Žutić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙