FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I bečka zračna luka zainteresirana za Airport Budapest

BEČ, 26. travnja 2005. (Hina/APA) - Zračna luka Wien-Schwechatzainteresirana je za kupovinu udjela u budimpeštanskoj zračnoj luciAirport Budapest, objavio je u utorak glasnogovornik Hans Mayer.
BEČ, 26. travnja 2005. (Hina/APA) - Zračna luka Wien-Schwechat zainteresirana je za kupovinu udjela u budimpeštanskoj zračnoj luci Airport Budapest, objavio je u utorak glasnogovornik Hans Mayer.

"Objavili smo da smo zainteresirani za zračnu luku u Budimpešti", kazao je Mayer.

Dosad je zanimanje za budimpeštansku zračnu luku pokazalo oko 10 interesenata, piše mađarski dnevni list "Vilaggazdasag", izdvajajući u tom kontekstu operatera zračne luke London-Heathrow BAA International.

Pojedinosti planirane privatizacije Airport Budapesta još nisu službeno objavljene a Bank Credit Swiss First Boston (Europe) Limited trebala bi ih objaviti u prvoj polovini svibnja. "Na potezu je sada mađarska država", kazao je Mayer.

Po informacijama mađarskih medija mađarska država očekuje da će joj privatizacija udjela u Airport Budapestu donijeti najmanje 400 milijuna eura.

Zračna luka Budapest-Ferigehy prevezla je u 2004. 6,46 milijuna putnika, odnosno 28,6 posto više nego u 2003. Posebno je snažno porastao broj korisnika usluga diskontnih prijevoznika, na oko jedan milijun, što je oko 10 puta više nego 2003. U tekućoj 2005. očekuje se rast broja putnika za 18 posto, te povećanje volumena prevezenog tereta za oko 10 posto.

Britanski BAA je na glasu kao financijski snažno poduzeće koje je u proteklih 17 godina uložilo više od 11,8 milijardi eura u razvoj svojih zračnih luka a istu svotu namjerava uložiti i u sljedećih 10 godina.

Bečka zračna luka Wien-Schwechat zainteresirana je pak i za sudjelovanje u planiranoj privatizaciji Zračne luke Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙