FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Politika: Sukcesija u Hrvatskoj političko pitanje

BEOGRAD,10. svibnja(Hina) - Kad je u pitanju vraćanje imovine tvrtkamaiz Srbije i Crne Gore koja je ostala u Hrvatskoj, sukcesija uHrvatskoj je posebno osjetljivo, gotovo političko pitanje, iako je svejasno regulirano medudržavnim bečkim sporazumom o sukcesiji, pišebeogradska "Politika" od utorka u tekstu pod naslovom "'Genex'podvukao crtu".
BEOGRAD,10. svibnja(Hina) - Kad je u pitanju vraćanje imovine tvrtkama iz Srbije i Crne Gore koja je ostala u Hrvatskoj, sukcesija u Hrvatskoj je posebno osjetljivo, gotovo političko pitanje, iako je sve jasno regulirano medudržavnim bečkim sporazumom o sukcesiji, piše beogradska "Politika" od utorka u tekstu pod naslovom "'Genex' podvukao crtu".

"Pokazuje to i svojevrsna 'prašina' koja se u zagrebačkim novinama ovih dana diže poslije zahtjeva beogradskog 'Genexa' da mu se nazad vrati njegova zgrada koja je, u međuvremenu, prodana Hrvatskom nogometnom savezu, iako je nelegalno 'izmještena' iz 'Genexovog' vlasništva", piše list. Također zaključuje da je vrijednost nekretnina i ostale imovine koju ta beogradska tvrtka potražuje u Hrvatskoj 25 milijuna eura.

S druge strane, i "Genex" ima dugove prema nekim hrvatskim poduzećima. List prenosi izjavu direktora "Genexa" Milorada Savićevića da je "vrijeme da se stvari napokon počnu rješavati", te da je "Genex" angažirao odvjetnike i agencije za nekretnine kako bi taj proces bio ubrzan, a spreman je pristati i na pravičnu novčanu odštetu u slučajevima kad vraćanje nekretnina nije moguće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙