FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Toma Fila: Proširena optužnica i dalje prešućuje genocid

BEOGRAD,13. svibnja(Hina) - Proširena optužnica za zločine počinjene zavrijeme akcije "Oluja" samo je "ustupak zvaničnom Zagrebu", tvrdibeogradski odvjetnik Toma Fila, postavljajući pitanje zašto se uoptužnici i dalje prešućuje genocid, navode Večernje novosti u petak.
BEOGRAD,13. svibnja(Hina) - Proširena optužnica za zločine počinjene za vrijeme akcije "Oluja" samo je "ustupak zvaničnom Zagrebu", tvrdi beogradski odvjetnik Toma Fila, postavljajući pitanje zašto se u optužnici i dalje prešućuje genocid, navode Večernje novosti u petak.

"U Srebrenici oni tuže za genocid, iako nije ubijeno nijedno dijete ili žena. Genocid je istrebljenje jednog naroda, a u 'Oluji' i 'Bljesku' sistematski je uništavan srpski narod, što je nesumnjiv genocid. Tako da su oni i dobro prošli...", izjavio je Fila za "Večernje novosti" od petka, dodajući da je proširenom optužnicom prvi puta spomenut "zajednički zločinački pothvat" kod Hrvata.

"Prvi puta Haaški sud i Hrvate stavlja na stranu gdje su dosad bili samo Srbi. Mada ne treba zaboraviti izjavu američkog veleposlanika u Hrvatskoj da su za rat u Jugoslaviji Srbi krivi 70 posto, Hrvati 20 i deset posto Muslimani. Tako se i Haaški sud ponaša. Značajno je, ipak, što se Hrvatima sada stavlja na teret 'zločinačko udruživanje' kao i nama na Kosovu, iako, kažem još jednom, Hrvati bi za krajinu morali odgovarati za genocid", kaže Fila za "Večernje novosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙