FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Džakula: Lokalni izbori prilika za Srbe

BEOGRAD,13. svibnja(Hina) - Predstojeći lokalni izbori velika suprilika za Srbe u Hrvatskoj da u većem broju uđu u lokalne organevlasti i time aktivnije utječu na svoj položaj i sudbinu, izjavio jepredsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula u razgovoru zabeogradsku "Politiku" od petka.
BEOGRAD,13. svibnja(Hina) - Predstojeći lokalni izbori velika su prilika za Srbe u Hrvatskoj da u većem broju uđu u lokalne organe vlasti i time aktivnije utječu na svoj položaj i sudbinu, izjavio je predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula u razgovoru za beogradsku "Politiku" od petka.

Džakula je upozorio na problem neprovođenja Zakona o manjinama, koji je "dobro sročen, ali se u praksi uopće ne primjenjuje". "Poslije prošlih parlamentarnih izbora premijer je od 'Hristos se rodi', pa do zapošljavanja Srba u Vladi na mjesta pomoćnika ministara pružao jasne poruke, ali te poruke ili nisu dovoljno proslijeđivane do lokalne razine ili su se zaustavile na Markovim trgu", kaže Džakula, dodajući da ni tamo gdje su Srbi ponovo "nekakva većina" oni nisu zaposleni u lokalnim organima vlasti ili policiji.

"S takvom politikom i takvim osjećajem se ne može iću u Europu, jer ako Hrvatska želi u Europu, mora najprije svojim građanima omogućiti da budu ravnopravni, a ne da na papiru bude jedno, a u stvarnosti drugo", kaže Džakula, dodajući da sami Srbi moraju shvatiti da "ulazak trojice Srba u Sabor nije dovoljan da se riješe problemi na lokalnoj razini", te je važno da u što većem broju izađu na izbore i izaberu veći broj svojih predstavnika koji će govoriti o njihovim problemima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙